пʼятницю, 31 липня 2020 р.

"Чарівний світ Джоан Роулінг"

31 липня виповнюється 55 років видатній британській письменниці  сучасності Джоан Роулінг, авторці серії романів про чарівника Гаррі Поттера, перекладених майже 80-ма мовами світу, зокрема, й українською. Писати казкові історії вона почала ще дитиною; першим слухачем юної Джоан була її сестра. Письменниця вигадала історію про малого чарівника в окулярах, коли їхала поїздом з Лондона в Манчестер. В уяві виник ясний образ чорнявого хлопчика в круглих окулярах, зі шрамом на лобі. Джоан чітко розуміла, що цей хлопчик — чарівник, що скоро його запросять в школу магії, і тут все почнеться. Вона завершила рукопис 1995 року, написавши більшу його частину в единбурзьких кав'ярнях.

В сюжеті книг Джоан Ролінґ постійно витягує власні спогади і майстерно вплітає у канву роману, перетворюючи їх на пригоди хлопчика-чарівника та його друзів. Це для неї не просто вигаданий світ; це інша реальність, яку вона зробила частиною свого життя.

Гумор, яскраві характери персонажів, добре продуманий сюжет, та трішки страшилок  — ось запорука успіху романів про Гаррі Поттера.

Творами цієї письменниці вже більше 20 років  зачитуються діти всього світу.Серед них 3 книги є ювілярами цього року: «Гаррі Поттер і філософський камінь» - 25 років», «Гаррі Поттер і келих вогню» - 20 років та «Гаррі Поттер і Напівкровний принц» - 15 років. Джоан Роулінг довела, що дитячі книжки і сьогодні здатні захоплювати й зачаровувати величезну аудиторію, попри конкуренцію з боку телебачення та  комп’ютерних технологій.

Тож, наші юні  поттеріани, пронуємо вам зануритись в світ чародійства і магії та відповісти на питання вікторини за книгою - «Гаррі Поттер і філософський камінь», якій цього року виповнюється 25 років. Відповіді пишіть в коментарях.






Немає коментарів:

Дописати коментар