середу, 22 березня 2017 р.

Гордість і слава української музики


З нагоди 175 - ї річниці з дня народження Миколи Лисенка у бібліотеці пройшла літературно - музична акварель. Під час якої бібліотекар Базильчук Т.В. ознайомила присутніх учнів 7 - Б класу ЗОШ №1 з біографією та творчою діяльністю М.Лисенка.
Народився майбутній композитор, піаніст, педагог, хоровий деригент, музично - громадський діяч, основоположник української класичної музики на Полтавщині 22 березня 1842 року.



Талановитий підліток швидко став піаністом, якого запрошували на вечори і бали, де він виконував фортепіанні сонати Моцарта, Бетховена, вальси Шопена, блискуче імпровізував на теми українських народних пісеню. Він активно популяризував національно - музичне мистецтво. Написав ряд опер, кожна з яких наповнена українською тематикою: "Тарас Бульба", "Наталка Полтавка", а також дитячі опери "Коза - дереза", "Пан Коцький" та інші.
Присутні переглянули відео - екскурс "В полоні музики", казку "Коза - дереза", відео - молитву за Україну "Боже великий, єдиний" та інше.
Те, що зробив М.Лисенко для свого народу - доказ його великої любові до України, до української народної пісні. Доки живе український народ, доти житиме пам*ять про М.В. лисенка, доти звучатимуть його пісні.




Немає коментарів:

Дописати коментар