четвер, 8 жовтня 2020 р.

Віртуальний дайджест «Через книгу в світ природи»

                                                                                       Ми навчилися плавати у воді, як риби,

літати в небі, як птахи,

залишилося тільки навчитися жити

на Землі, як люди

Б. Шоу


Населення планети все більше відчуває тривогу за екологічний стан Землі. Вчені шукають рішення проблем оздоровлення повітряного басейну і водоймищ, створюючи безвідходні технології. Якщо ми хочемо бачити нашу планету екологічно здоровою, то екологом повинен бути кожен у своєму житті.

Екологічна освіта сьогодні набуває значного поширення, і важливе місце у цьому процесі належить саме бібліотекам, у тому числі дитячим. Бо, маючи у своєму арсеналі таке багатство і чудо як книга, вони просто не мають права не приділяти належної уваги екології людини, не бути причетними до її духовного відродження. Бібліотека у змозі прищепити своїм читачам відповідальність за екологічно чисте майбутнє, а також сприяти вихованню відповідної культури та зростанню духовно багатої особистості. Бібліотекарі мають допомогти читачеві зрозуміти, що доторкнутися до краси природи можна тільки серцем.

Починаючи з 2014 року, щорічно з 01 по 31 жовтня проводиться Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. В 2020 році гасло Місячника "Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів".  Овруцька дитяча бібліотека долучилася до проведення місячника шкільних бібліотек і пропонує вашій увазі віртуальний дайджест «Через книгу в світ природи».


Немає коментарів:

Дописати коментар