вівторок, 27 жовтня 2020 р.

Тиждень медійної та інформаційної грамотності

Сьогодні, коли світ розвивається дуже швидко, медіаресурси стають провісником цього розвитку, виникають загрози через інтенсивність інформаційного потоку.

Медіаграмотність — це вміння володіти інформацією, вміння відібрати та проаналізувати її.

Овруцька дитяча бібліотека долучилася до Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності, співорганізаторами якого цього року виступають ЮНЕСКО та Республіка Корея, відзначається з 24 по 30 жовтня 2020 р. за темою: - «Протидія дезінфодемії: медійна та інформаційна грамотність кожного і для всіх».

Протягом цього тижня діти ознайомляться з довідковими джерелами, консультаціями, іграми та медійними заняттями.

Пропонуємо перевірити знання з медіаграмотності, перейшовши за посиланням https://www.aup.com.ua/Game/ Вчимося медійній грамотності граючись!!!

«Медіазнайко» – це перша навчальна гра з медіаосвіти в Україні, її мета – допомогти якомога більше дізнатися про інформаційне та медійне поле. Суть гри полягає у тому, що потрібно пройти 9 рівнів/етапів, надати відповідь на запитання, стати журналістом, створити телепрограму, сайт і газету, дізнаючись при цьому, як працюють медіа і як вони впливають на тебе – споживача інформації.

Навчальну гру «Медіазнайко» розробив і створив Центр медіаініціатив (Вірменія) за фінансової підтримки Всесвітнього банку в рамках програми «Альтернативні ресурси для медіа» в партнерстві з Інтерньюзом (США) і за фінансової підтримки USAID.

Перевіряйте інформацію щоб не потрапити на гачок фейків.

#MIL2020_UBA та #MIL2020_Ukraine_library




Немає коментарів:

Дописати коментар