пʼятницю, 23 жовтня 2020 р.

Чарівний світ казок Джані Родарі

23 жовтня - 100 років з дня народження Джанні Родарі.

Книжкова виставка в Овруцькій дитячій бібліотеці знайомить з творами цього відомого італійського письменника, журналіста, який отримав найбільше визнання завдяки казкам та книжкам для дітей. Він нагороджений найвищою літературною премією з дитячої літератури, що носить ім'я видатного данського казкаря Г.-К. Андерсена. Твори Джанні Родарі завоювали серця дітей усього світу.

На думку письменника, книги та іграшки повинні в цікавій формі навчити дитину основним життєвим принципам. Такими і є його твори для дітей: яскраві та повчальні. Він володів унікальним даром спілкування з дітьми: розповідати про складне просто, складати всякі небилиці, що пробуджують фантазію і уяву дітей.

Казки Джанні Родарі прості й близькі, як для дорослих, так і для дітей. Він хотів, щоб усі ми не лише любили читати чи слухати казки, а й самі навчилися їх складати. Заради цього він навіть випустив спеціальну книжку, що називалася «Граматика фантазії». Отже, коли ви й самі захочете стати казкарями, неодмінно знайдіть цю книжку і прочитайте. Виявляється, фантазії теж можна і треба вчитися.

Діткам дуже подобаються герої творів казкаря - хоробрий і добрий Цибуліно, голосистий Джельсоміно, іграшкове цуценя Кнопка, хлопчик Марко та інші.

Читачі дитячої бібліотеки з задоволенням ознайомлюються з книжковою поличкою, приуроченою до річниці від дня народження письменника. Прикрашено "міні-виставку" ілюстраціями та поробками за мотивами творчості італійського казкаря.

Твори Джанні Родарі наповнюють яскравими барвами світ дитинства і їх просто неможливо не  читати! У його казках вирує справжнє життя!! Багато дітей виросли на цих добрих казках!

І ще багато поколінь будуть полюбляти маленького, сміливого Цибулино, летіти за голубою стрілою, закохуватись у принцесу Веселину.
  









Немає коментарів:

Дописати коментар