понеділок, 20 листопада 2017 р.

"Пам'ятаємо...Славимо...Вшановуємо..."

Ми піднялись для гідності країни,
Й тепер для нас немає вороття.
Ми живемо на славу Україні,
І, як герої віддаєм життя!
   21 листопада вся Україна святкує День Гідності та Свободи. Такою Україну зробили не одна, а дві революції - Майдан  2004 року, який був Святом Свободи, і революція 2013 року - Революція Гідності. Це був важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.
   В цей день ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та усіх українських воїнів, які беруть участь у війні на Сході України.
   Пригадати пам'ятні події, опинитися в атмосфері майдану та сучасної війни мали змогу учні 6 - В класу, НВК "Овруцька гімназія ім. А. Малишка ЗОШ І ст.", класний керівник Матущак С. Г. під час слайд - екскурсу "Україна - територія гідності та свободи", який відбувся у нашій бібліотеці.
   Юні читачі, затамувавши подих спостерігали за історичними подіями зими 2013 - 2014 років, світлинами Революції та Майдану.

   Під час патріотичних читань "Героям слава" пригадали ті події на Україні, які вразили весь світ. 



















    Хвилиною мовчання віддали шану всім тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня.

   Оформлена  виставка - спогад "Пам'ятаємо...Славимо...Вшановуємо..." та проведено бібліографічний огляд "Я молюсь за твою долю! І за кожну краплю болю".

  












   Ця зустріч нагадала всім нам, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою Європейською державою. Тож будьмо гідними пам'яті наших Героїв! Хай над нашою Батьківщиною запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні.
Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі! 

Немає коментарів:

Дописати коментар