четвер, 16 листопада 2017 р.

"Поділися теплом свого серця із кожним"

                                        

                                               Що значить бути толерантними?
                                               Це бути ввічливим до всіх,
                                          Щоб слово добре міг сказати
                                               Чи посміхнутись людям міг
На Землі повинні дружити маленькі й великі, товсті й худі, білі й чорні, кішки й собаки, дорослі й діти, Африка й Євразія - усі повинні домовлятися між собою. До такого висновку дійшли користувачі нашої бібліотеки,складаючи квітку толерантності.
    Перевірити чи терпимі діти один до одного допоміг бліц - діалог,  який провели працівники бібліотеки протягом дня з юними читачами.

На відділі 1-4 класів було проведено морально-етичну бесіду "Вчимося бути добрими" для учнів 3-х класів НВК "Овруцька гімназія ім. А. Малишка - ЗОШ I ступеня". Дітки ознайомились з ознаками толерантної людини, відповіли на питання: "Що таке добро?", "Що означає бути доброю людиною і любити добро?", "Як можна подарувати тепло?", прослухали повчальні казки В. Сухомлинського: "Навіщо кажуть "Спасибі"", "Як Сергійко навчився жаліти", В. Дуванського "Лев та Миша", та казку "Добрі справи важкими не бувають". Також діти переглянули мультфільм "Просто так", який вчить, що не потрібно вимагати винагороди за щось, коли ви робите добро іншим. Думати треба не лише про себе, але й про інших, відчувати чуже горе чи просто неприємність і зарадити їй.




    Тож давайте будемо толерантними, терплячими, дружніми і тоді світ навколо стане яскравішим і веселішим!!! 

Немає коментарів:

Дописати коментар