четвер, 26 лютого 2015 р.

«Масляна прийшла й весну привела»



        Відродження національної української культури неможливе  без знань українських народних свят, які прийшли до нас із сивої давнини.
        Останній тиждень перед Великим (Великоднім) постом в Україні називають Масляною.
Масляна – давнє всенародне словянське свято, яке повязане з давнім народним звичаєм – проводами зими і зустріччю весни. А яка Масляна  без млинців і веселих ігор? 
Тому і відзначали це свято «Масляна прийшла й весну привела» в Овруцькій районній бібліотеці для дітей з учнями 3-4 класів Овруцької  ЗОШ  №3  з неабияким розмахом.

Працівники молодшого відділу дитячої бібліотеки  разом з учнями 3 класу Овруцької  ЗОШ  №3,  їхньою вчителькою Осінською С.М. та батьками організували це чудове, веселе свято. На святі були присутні не тільки діти, а й багато батьків та гостей. Приватний підприємець  Бойцова Т.М. прийшла на свято з короваєм.

Були запрошені діти- переселенці з АТО  Овруцької ЗОШ № 3. Ведучі  познайомили дітей з традиціями українського народу, розповіли про кожен день Масляної, який має певне значення, назву та цікаві звичаї. Діти з захопленням переглянули уривок з  мультфільму «Иш ты, масленица!»








Свято пройшло дуже весело – з  іграми, конкурсами, різними забавами. Ті, хто цього дня завітав до бібліотеки, смакували млинцями з сиром, маком та яблуками. Всі  діти разом гралися  з Масляною, водили хороводи,  закликали Весну.


















Збережені до наших днів народні звичаї та традиції це сила народу, запорука існування незалежної та міцної держави, віри в її світле майбутнє.


Немає коментарів:

Дописати коментар