пʼятницю, 29 січня 2021 р.

Таємниці та пригоди книжкового дивосвіту (Валерій Герланець)

     28 січня виповнилося 70 років з дня народження відомого українського дитячого письменника, журналіста, головного редактора дитячого журналу «Апельсин» Валерія Ілліча Герланця, який відомий в Україні й за її межами.

Герланець Валерій Ілліч — автор більше трьох десятків книг у прозі та віршах для дітей, надрукованих у видавництвах України, Білорусії, Росії та Канади. Твори автора були опубліковані в журналах «Простоквашино», «Мурзилка», «Фонтан», «Пізнайко».    

Валерій Герланець лауреат багатьох міжнародних літературних конкурсів і фестивалів. У 2005 р. Міжнародний Академічний Рейтинг популярності «Золота Фортуна» нагородив Валерія Герланця почесним лауреатським дипломом «За вагомий внесок у розвиток вітчизняної дитячої літератури».

Запрошуємо юних книголюбів ознайомитися з творчістю  ювіляра на книжковій виставці-інсталяції «Таємниці та пригоди книжкового дивосвіту».



Весела казкова повість «Чудовисько з озера» захопить пригодами двох дачних мешканців – цуцика Бориски і киці Миці на самій дачі та її околицях. Обираючи цих героїв, автор повісті , звісно ж,  мав на увазі, хлопчика та дівчинку – двох цікавих непосид, для яких дача – розчинене навстіж вікно в навколишній світ – прекрасний, часом небезпечний, проте шалено захоплюючий.

Книга «Неймовірні пригоди Молі та її друзів» познайомить  із нерозлучною трійкою друзів – зібраних з двох різних іграшок Гагагав, плюшевий  Ведмедик та їхня подружка Міль – зажерлива комашка, що мешкає в шафі з одягом, стали головними персонажами цієї веселої казкової повісті. Її герої зовсім різні, але повязує їх нездоланний потяг до мандрів і запаморочливих пригод. Й вони сміливо вирушають спершу в космос по зірку для новорічної ялинки, потім у підземно-підводне царство самозакоханого й підступного  Булькодура і, нарешті, в далекий і заманливий Голівуд. Саме в цій останній мандрівці до Ведмедика й Гагагава, які по всьому світу розшукують зненацька зниклу Міль, приєднується пітон Піт, який також стає їхнім другом. Винахідливість, кмітливість, взаємодопомога стають у пригоді героям, аби визволитися з полону, перемогти піратів, терористів і контрабандистів.

Запрошуємо вас, маленькі читачі, відкрити таємниці книжкового дивосвіту Валерія Герланця, що приховані на сторінках його чудових книг,  та разом із симпатичними  героями вирушити  в захопливу мандрівку казковим світом пригод!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар