середу, 24 жовтня 2012 р.

І в читача буває бенефіс...

Бібліотекар1. Добрий день, шановні гості, улюблені наші читачі! Сьогодні у нас в бібліотеці велике, незвичайне свято – бенефіс книги і читача. Наш бенефіс - презентація  таланту і заслуг, захоплень і перемог наших читачів. А ще це буде гімн головній діючій особі нашої бібліотеки – його величності ЧИТАЧУ!
Бібліотекар 2. Тож зібрались ми із вами
У цьому святковому залі,
Щоб усім вам розказати,
І світу прорекламувати,
Наших читачів найкращих.
Всі вони талановиті
На кого ти не глянь.
Немає тут нездібних
У кожного талант.
Читачі вони старанні.
Таланти в них багатогранні
Бібліотекар 1.Нехай буде радісною зустріч,
У такому знайомстві дружби суть.
Ми починаємо бенефіс наш,
Як мовиться, в добру путь!

Ми пропонуємо вам познайомитися з кращими читачами, гордістю нашої бібліотеки… Стоцький Павло, Шваб Ірина, Андросович Настя, Гордієнко Аня, Бортник Вікторія, Євдокименко Катя, Єфіменко Валентина, Євсійчук Петро. Всіх  їх об’єнує любов до книги, бажання бути ерудованими і цікавими людьми, фантазія, творче натхнення, талант. Вони – люди неординарні захоплені.
«Читач і книга» Які слова прекрасні,
Їх просто чути і приємно говорити.
Вони живуть віками,
І впевнені, завжди будуть з нами.

Бібліотекар1. Ми раді представити вам читача, різноманітності читацьких інтересів якого можна тільки дивуватися і захоплюватися. Він цікавий, ерудований і доброзичливий співрозмовник, багато років є надійним помічником і вірним другом бібліотеки – це наш Стоцький Павло.
Павло, один із найактивніших наших читачів, переможець Всеукраїнських конкурсів «Найкращий читач України – 2008-2009 років», першого, другого етапів. 
Бібліотекар1. За час коли він є читачем нашої бібліотеки  прочитав  більше 700книг, відвідав бібліотеку майже 500 разів. Серед прочитаних ним книг – програмова література, пригодницька, дитячі детективи, історичні книги. А довідатись про те, що читає Павло, допомагає нам  його читацький формуляр. (Показати). Формуляр – це важливий документ, який знає про читача все: скільки років, де живе, які книги читає, де бере літературу для читання, як ставиться до книги. Усі ви любите спілкуватися з друзями, однокласниками. А чи можливо спілкуватися з героями книг? А чи маєте ви улюбленого книжкового героя? Ось Павло розповість нам про себе та свого улюбленого книжкового героя. Виступ
Бібліотекар1. Павло дякуємо тобі за виступ. Але повинні сказати, що ти нас сьогодні приємно здивував, до всіх твоїх талантів ти ще й гарно співаєш.
Бібліотекар2. А зараз, зустрічайте, гарну, талановиту, скромну дівчинку, яку звуть Андровович  Настя.
Я – україночка маленька,
Ходжу уже в четвертий клас.
Читати навчилась раненько,
Бо дуже гарна мова в нас.
В школі вчуся  на відмінно
В різних конкурсах участь приймаю
І нагород уже багато маю.
А ще люблю я танцювати
Й статті до стінгазети писати
Та хочу я багато вміти й знати,
Тому люблю книжки читати,
І з них усе корисне і цікаве пізнавати.
 
 Навчається Настя в  4 –Б класі Овруцької загальноосвітньої школи № 1. Приймала участь у конкурсі «Кенгуру», та отримала найкращий результат серед  третіх класів.
Настя займається бальними танцями та вокальним співом в дитячому будинку творчості. Брала участь в конкурсах бальних танців, де отримала 4  медалі та грамоти за 2 та 3 місця. Також має подяку від Державного радника МСУ 3-го рангу за участь  в святковому концерті з нагоди 20-річчя створення Державної митної служби України.
 Одним із улюблених захоплень її є складання віршів. В цьому році наша бібліотека до Дня  поезії  проводила поетичну зустріч «Декілька рядків до кави», де Настя читала свої вірші які вона написала.
  Настя самостійна, енергійна, має прекрасну інтуїцію. Вона завжди прагне до поставленої мети.
Отож надаємо слово Анастасії, можливо в майбутньому поетесі.
Читає Вірші
Бібліотекар1. Знайомтесь  наш соловейко, учасниця майже всіх масових заходів бібліотеки. Красуня, активістка і просто чудова дівчина – Шваб Ірина,

навчається в Овруцькій ЗОШ №1 в 11 класі, майже на відмінно. Колись мріяла закінчити музичну школу, та так і не пішла, але вже 9 років втілює мрію в життя в вокальному гуртку  при будинку дитячої творчості, була  учасницею вокальних конкурсів: Обласних «Перша Нота»,  « Зорецвіт»; районних - «Хочу стати зіркою», «Кришталеві нотки», « Поліські джерела», та багатьох інших де майже завжди ставала переможцем.
Якщо ми оглядаємось на пройдений шлях, частіше за все ми відкриваємо фотоальбом. Цей альбом зберігає  наші радості і перемоги.
Незмінна учасниця всіх масових заходів дитячої бібліотеки, скромна дівчина яка не любить багато про себе говорити.
І зараз вона нам представить своє пісенне вітання.
Виступ
Бібліотекар1. Дозвольте представити… Бортник Вікторія, наша читачка, яка відвідує бібліотеку з дошкільних років.

Найбільше їй  запамяталася книга, яку прочитала в 4 роки, це Астрід Ліндґрен «Роні, донька розбійників».
«Книги допомагають мені легко спілкуватися, навчатися, писати твори та вірші», говорить Віка. Книга увійшла у її життя з раннього дитинства, відрила дивовижні таємниці. Вона  звикла до неї, як звикають до повітря, яким дихають, до сонця, яке освітлює все навкруги.
Вона є учасницею масових заходів, які проходять в нашій  бібліотеці.
Вона пише вірші і співає,
І на інструментах різних грає.
Ще встигає у навчанні.
Вона усюди, скрізь завжди.
Бібліотекар1. Крім того Віка має безліч  різних захоплень, відвідує гуртки: «Крою та шиття», «Вироби з бісеру», «Природа і фантазія», «Розпис по склу».
ЇЇ фантазія та умілі руки  створюють дива які ви можете бачити на нашій виставці. Віка навчається в музичній школі, є учасницею різних вокальних конкурсів. Пісні виконує на українській, російській та англійській мовах. Приймає участь майже в усіх олімпіадах шкільних, районних. Була учасницею обласного етапу Всеукраїнського конкурсу з української мови А ще Віка має чутливу поетичну душу, вона пробує писати вірші, імені Петра Яцика, любить і вміє співати, тож запрошуємо її. Віка будь ласка.Виступ



Бібліотекар1. Впевнені, що любов до читання допоможе їй визначити своє гідне місце в житті. Я бажаю і вам витрачати свій вільний час доцільно, отримуйте від цього задоволення. Ваше дозвілля – це ваша фантазія, потреба вашої душі! Я бажаю вам знайти своє хобі, так як знайшла його Вікторія.
Бібліотекар 2. А зараз ви познайомитесь з доброю, розумною, ерудованою, енергійною дівчинкою Єфіменко Валентиною.

Вчиться вона на відмінно в 4-Б класі Овруцької гімназії. Брала участь в конкурсі «КЕНГУРУ» та конкурсі Яцика, де зайняла I місце в школі та районі.
Валентина займається в драматичному гуртку в гімназії та спортивними танцями. В будинку дитячої творчості вона відвідує кружки «Юний художник» та «Декоративний розпис», де вчиться малювати та розписувати картини на склі. З її роботами можна познайомитись переглянувши виставку. В конкурсі «Людина і ліс», який проводив Овруцький лісгосп приймала участь три рази, де займала призові місця I, II та III. Вона бере активну участь в масових заходах: співає, розказує вірші, танцює. Валентина – гостинна, привітна, проста в спілкуванні й завжди в доброму гуморі. Отже, зустрічайте іще одну талановиту дівчинку, можливо в майбутньому художницю.
Бібліотекар1. У кожного є доля, є талант,
І кожен в серці має Божу іскру.
Він  прагне у житті творить талант,
Плекати долю, доброчесну й чисту.

Таку Божу іскру в своєму серці має і Євсійчук Петро. Його духовний світ  глибокий, багатогранний, не пізнаний до кінця. На варті душевної чистоти стоять в нього вічні обереги: мамина колискова, батьківське благословення, молитва Богові, - саме ці цінності і приваблюють Петра, який  любить відвідувати богослужіння, 5 років прислужує біля митрополита Віссаріона в  православній церкві Овруча.

Часто відвідує бібліотеку, багато читає. У вільний час  любить спілкуватися з друзями в соціальних мережах, грати в шашки. Він гарний читець-декламатор, нагороджений дипломом за II місце в районному конкурсі читців-декламаторів присвяченому 140-річчю від дня народження Лесі Українки, грамотою за краще читання байок Леоніда Глібова в шкільному конкурсі до 185-ї річниці з дня народження великого байкаря.

А сьогодні він і нам прочитає свої улюблені вірші, гуморески.
Виступ
Бібліотекар 2. А  ця дівчинка, частий гість нашої бібліотеки, крім цікавих книжок бібліотеки її вабить комп’ютер та Інтернет. Знайомтесь – Гордієнко Аня учениця  4-а класу Овруцької гімназії.

Аня:
Анна – мене звати,
І сьогодні про себе хочу розказати,
Що в гімназії вчуся я,
Мій клас мені майже рідня.
Бо багато друзів тут маю,
З ними радість і сум розділяю.
Сама я вчу уроки,,
Щоб матусі не було мороки,
Бо матусю я люблю,
Що не скаже – все зроблю.
 Я книжки люблю читати,
І пригоди, і казки,
Ще цікавлять мене коні.
Мрію покататись я на поні.
На фортепіано граю.
На концертах я співаю,
Люблю вязати
Й на комп
ютері грати,
Ще й люблю подорожувати
Світ навколо пізнавати.
Бібліотекар2. Аня любить музику,  ходить до музичної школи, де грає на фортепіано.
Відвідує в школі гурток танців  та в’язання.
Анна добра, старанна дівчинка, не піддається чужому впливу, лідер в класі,
любить представлять себе героїнею прочитаної книги.
Вона гарно співає і дарує свої пісні  читачам під час проведення масових заходів в нашій бібліотеці та в школі ось і сьогодні вона підготувала для нас пісню.
Пісня
Бібліотекар1. Усе, що є найкраще у дитини:
ЇЇ талант, культура доброта –
Від тата й мами йде і від родини –
Незаперечна істина свята.
Любов до книги передається від покоління до покоління, а в цій сімї люблять читати всі. Всією сім’єю вони часто відвідують бібліотеку.

Катюша Євдокименко не тільки сама багато і гарно читає, а ще й допомагає з радістю і захопленням, вибирати книги своїм сестричкам –Марійці. Ользі та Олександрі.
Обдарована дитина, займається у гуртку  «Сувенірне», «Художній розпис»(розпис по склу) захоплюється різними видами рукоділля, робить м’які іграшки, вишиває стрічками картини та робить інші поробки, які сьогодні представлені на нашій виставці. А ще вона приймає активну участь у різноманітних масових заходах. Вона любить поезію і з задоволенням  декламує вірші, на районному конкурсі на краще читання віршів до дня народження Лесі Українки, зайняла перше місце. Та вона не тільки декламує, але й сама пише вірші та оповідання. Ось і зараз вона прочитає один із своїх улюблених творів
Читає
Бібліотекар 2. Яким би напруженим не було  шкільне життя, у кожного з вас є вільний час. А як ви проводите цей вільний час? Вдома біля телевізора чи комп’ютера, в бібліотеці чи у спортзалі? А може, ви безцільно вештаєтеся по вулицях? Можливо, хтось з вас вільний час присвячує своєму хоббі?

У нашої активної читачки, Невмержицької Насті їх багато – це бісероплетіння, малювання, оригамі. Відвідуючи гурток «Оригамі» вона вчиться перетворювати простий папір на чудові вироби, які ви бачите на
на виставці.
В цій родині читати люблять всі .У цьому році сімя Невмержицьких брала активну участь у родинному святі «Читаюча родина – процвітаюча країна»  яке проводила дитяча бібліотека. На виставці були представлені різні поробки всієї родини.

Настя росте допитливою дівчинкою .
Вона хоче все знати. Тому і є активним членом клубу «Чомучки», який діє в дитячій бібліотеці. В клубі проводилось народознавче свято «Золотий дзвін Великодня», під час якого проходив конкурс на кращу писанку, де Настя зайняла перше місце. Вона є учасницею багатьох масових заходів, які проводить дитяча бібліотека. А ще  любить танцювати, співає в вокальній  групі «Шаляй-Валяй». Брала активну участь  в районних конкурсах «Кришталеві нотки», «Барви Полісся», шкільному конкурсі «Осінні фантазії», навіть коли відпочивала на морі приймала участь в конкурсі «Бантиків». За своїм характером Анастасія – дуже мяка, добра й чуйна дівчинка. Отже, зустрічайте дуже лагідну, ніжну і талановиту маленьку Настусю. Вона – сама чарівність.

Настя
Я маленька Настуся
В Овручі вчуся,
Відмінниця –Я
Цьому рада вся сімя.
Моя сімя – це мама, тато, сестричка, я,
Дружна родина моя,
Вони завжди підтримують мене
І це мені завзяття й сили додає,
Тому скрізь я встигаю,
І танцюю і співаю,
Різні поробки роблю
Малювати теж люблю.
Стараюсь працювати швидко, старанно,
Щоб жодна хвилина не втрачалась марно.
Книжки із захопленням читаю,
Потім їх сестричці переповідаю.
В конкурсах участь приймаю,
І нагороди вже маю.
А сьогодні я хочу подарувати вам пісню «Райдуга»
Виконує пісню «Райдуга»
Бібліотекар1. Чому ми виділили… саме цих читачів... серед усіх наших користувачів? Не тільки тому ,що вони багато читають, цікаві співрозмовники, але й тому, що вони мають багато уподобань: на які їх надихають улюблені книги, вони створюють руками чарівні речі, малюють, танцюють, пишуть гарні вірші. Із задоволенням  відвідують різні гуртки, приймають участь в конкурсах та олімпіадах, де не раз стають переможцями. І в цьому велика заслуга її величності Книги.
Ось і закінчилось чудове наше свято.
Його запамятають читачі усі.
Надіємось що наша зустріч не остання
Усіх нас об’єднав читацький бенефіс
Зустрінемось іще – було б бажання,
 А зараз хай лунають «Браво!». «Біс!»

Бібліотекар 2.
На цьому, друзі, бенефіс наш кінчається.
Час летить, його
не повернути,
А
у фіналі ми всім скажемо:

Бібліотекар1.
Ми не прощаємось,
До побачення! До зустрічей нових!
У щасливий шлях!
У
світ книги, в світ літератури,
У
світ вічного і прекрасного.


1 коментар:

  1. Молодці, шановні колеги ви організували та провели справжній бенефіс для своїх читайликів.

    ВідповістиВидалити