понеділок, 22 лютого 2021 р.

Барви рідного народу

    Напередодні Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці відбувся  цікавий та змістовний мовознавчий турнір «Барви рідного слова», проведений бібліотекарями відділу 1-4 класів.

Турнір знавців рідної мови зібрав  активних, кмітливих і небайдужих до рідного слова юних читачів 3-4 класів шкіл міста, які поділилися на дві команди «Мовознавці» та «Словознавці».

Хлопці та дівчата з ентузіазмом  проходили випробування під час цікавих, веселих, творчих  конкурсів: «Мовне асорті», «Народні перлини», «Скоро мовить скоромовка», «Казковий», «Допиши віршика», гра «Мовознавча квіточка» та інші.

Учасники турніру показали хороші знання з української мови, а також уміння, ерудицію та кмітливість. За підсумками конкурсу переможцем стала команда «Словознавці», 1 бал не хватило до перемоги команді «Мовознавці».

Найкращим знавцем української мови стала Степанчук Аліна (Овруцький ЗЗСО №3, 4-Бкл.). Найбільш активними були також Курішко  Олександра та Залізко Дмитро (ОЗО «Овруцької гімназії ім. Малишка»).

   Під час турніру бібліотекарі намагалися посіяти в серці юних читачів зернину любові до рідної мови.

     В бібліотеці оформлена книжкова виставка «Відкрий, о рідна моя мово, свої скарбниці золоті», де користувачі нашої бібліотеки зможуть ознайомитися з літературою про дорогоцінний скарб народу українську мову.













Немає коментарів:

Дописати коментар