понеділок, 7 грудня 2020 р.

А квіти я буду малювати вічно

      Мабуть, важко знайти людину, яку б не зачарували квіти, намальовані Катериною Василівною Білокур. Ця славнозвісна художниця народилася в глухому українському селі Богданівці на Київщині. Вона з ранніх літ вирішила стати тільки художницею.

Їй довелося переборювати безліч труднощів. Батьки її були прості селяни, жили бідно. Вони не розуміли, чому в їхньої доньки такий нестримний потяг до малювання, тож чинили їй всілякий опір.

Катруся часто хворіла. Зимою працювала в холодній, нетопленій хаті, де замерзала вода. Важко було купити потрібні фарби. Вона не мала в кого повчитися малювати. Та ніщо не могло стати їй на перешкоді.  «Квіти я буду малювати й малювати, бо я так люблю над ними працювати, що й слів не знайду!» - казала вона.

До 120-річчя від дня народження Катерини Білокур в Овруцькій дитячій бібліотеці для дітей оформлена книжкова виставка «А квіти я буду малювати вічно», де маленькі «чомучки» та інші користувачі бібліотеки зможуть  ближче познайомитись із життям цієї великої народної майстрині та її дивовижної краси роботами.

Прочитавши ці книги ви зрозумієте, що своїм малюванням вона вчинила справжній героїчний подвиг і стала відомою на весь світ.

Тож, запрошуємо всіх читайликів до бібліотеки, та  разом з книгами поринути в чарівний світ квітів Катерини Білокур.



Немає коментарів:

Дописати коментар