пʼятницю, 7 серпня 2020 р.

«Сонячний символ України» - майстер-клас

Україна славиться багатьма народними символами, і одним з рослинних символів є соняшник. Для нашої рідної України соняшник - це одна з визначних пам'яток, символ родючості та процвітання.

Здавна соняхи жовтіли не тільки на полях і  городах – вони росли на кожному подвір’ї, ними розмальовували хати і в хаті, вишивали на рушниках і сорочках, вплітали у віночки дівчата.

Люди вірили в його магічні властивості й навіть називали квіткою одкровення. Вважалося, якщо на ніч під подушку покласти квітку соняшника, то можна побачити пророче видіння. За народним повір’ям соняшник вміє розряджати негативну енергію, тому його було прийнято саджати біля будинку. У народі кажуть: «Стоїть гарний, як соняшник у цвіту». А і справді, коли цвіте золоточуба квітка — це неповторне і прекрасне диво.

Також соняшник виступає не тільки знаком сяйва і краси — він є символом процвітання України, одним з образів Батьківщини: «Як квітка тягнеться до Сонця, так і людина думками до рідної Вітчизни», «Сонце для соняшника — єдиний орієнтир, так і для людини Батьківщина — єдина, дана Богом».

6 серпня в Овруцькій  дитячій  бібліотеці відбувся майстер – клас  по створенню квітки соняшника, краса якої викликає радість та замилування. Ці чудові квіти прикрасять святкове панно до головного свята нашої держави – Дня Незалежності України.




Немає коментарів:

Дописати коментар