четвер, 27 лютого 2020 р.

«Масляна седмиця, кличе веселиться»

Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня. Масляна – одне з найулюбленіших свят українського народу, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури.
В нашій бібліотеці 27 лютого пройшла розважальна народознавча година «Масляна седмиця, кличе веселиться»  з учнями 3-Б класу Овруцького  ЗЗСО І-ІІІ ст. № 3 (класний керівник Максимович С.В.).
Кожен день тижня Масляної має певні особливості та цікаві звичаї. Юні читачі познайомилися з традиціями святкування останнього перед Великим постом тижня, переглянувши презентацію, яку підготували бібліотекар Федоренко В.В. та бібліограф Шадура О.А.
Є народне повір’я: як зустрінеш Масляну – так і весь  наступний рік проживеш. Тож працівники бібліотеки постаратися, щоб це свято  пройшло якнайвеселіше. Діти із задоволенням приймали участь у вікторині, відгадували загадки водили хороводи під українські масляничні пісні, грали в різні ігри. Символом Масляної є млинці, тож діти грали в гру із млинцями «Мільйон дірочок».
А на завершення розважальної години Масляна запросила дітей до святкового столу, де вони пригощалися  млинцями, бубликами та різними смаколиками.





















Немає коментарів:

Дописати коментар