четвер, 2 лютого 2017 р.

«Пам’яті героїв Небесної сотні»


   Листопад 2013 – 2014 рр. Революція Гідності, події на Донбасі…Вони тривожать наші душі, не залишають байдужими жодного громадянина країни, і тому кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися наші учасники Революції гідності й заради чого пожертвувала своїм життям Небесна сотня.
                             Вони загинули за нас з тобою
                             Віддали все, що було в їхньому житті
                             І ринули у небо Сотнею Святою,
                             Боронити звідти нас від ворогів.
  
   Нині надзвичайно актуальною є проблема національно – патріотичного виховання дітей, метою якого є формування в підростаючого покоління високої патріотичної свідомості, почуття любові до України, поваги до наших захисників. Велику роль у цьому відіграє книга – невичерпне джерело знань. Нещодавно книжковий фонд районної бібліотеки для дітей поповнився літературою, яка висвітлює ці страшні події:

Генадій Махорін «Наші Герої».- Житомир:Видавець В.Б.Котвицький,2014. – 128 с. - книга про національно – визвольну боротьбу українського народу у ХХ – ХХІ ст. і учасників цієї боротьби, життя яких повязане з Житомирщиною. Один із розділів присвячений героям Небесної сотні.




Василь Базів «Армагедон на Майдані». – К.:Український пріоритет, 2014.-160 с. - це цікава спроба письменника (і водночас дипломата, політика) передати свою версію подій на Майдані. Це його бачення цих страшних днів з якими він знайомить читача.






Степан Процюк «Під крилами великої матері. Ментальний майдан». – Брустурів : Дискурсус, 2015. – 240 с.-  цей суспільно – політичний роман торкається подій Євромайдану. Через хворобу тіла головний герой не може бути на Майдані, хоч дуже хоче цього. Чому він так болісно це сприймає? Що так тривожить його? Він хоче бути серед всіх, відстоюючи цілісність нашої держави.


Галина Кирпа «Мій тато став зіркою».– Львів: Видавництво Старого Лева, 2015.– 35 с. - зворушлива оповідь маленької дівчинки, тато якої загинув на Майдані. Дівчинки, якій важко змиритися з тим, що тата вже немає поряд. Героїня книги роздумує про зовсім недитячі теми : смерть, барикади, гради та біженців.
А полеглий за правду тато світить їй із неба яскравою зіркою…



Р.Неділько «Небесна варта.Памяті борців за незалежність». – Х.: Белкар-книга, 2016. – 32с. Життя людства –  це історія вічної боротьби добра і зла. Ось і тепер відважним захисникам нашої Батьківщини доводиться боротися зі злом зовнішньої і внутрішньої агресії. У багатьох загиблих залишилися маленькі діти, яким дуже не вистачає батьківської турботи. Вони мріють побачити свого тата, розповісти про свої успіхи і невдачі, відчути його підтримку. Але їхні батьки все не повертаються, бо несуть довічну Небесну варту, охороняючи свої родини і всю нашу країну від                                  зла. Автор зобразив всі ці події у казках та оповіданнях.

   Читаймо про наших сучасних українських героїв, адже вони поклали своє життя, щоб ми могли жити у вільній демократичній і щасливій державі. 
Окрім літератури патріотичної тематики, надійшло безліч різноманітних, цікавих книг для молодшого, середнього та старшого шкільного віку  та література за шкільною програмою.
Книги завжди чекають на Вас в Овруцькій районній бібліотеці для дітей.

                                

Немає коментарів:

Дописати коментар