понеділок, 9 січня 2017 р.

"ОВРУЧЧИНА КОЛЯДУЄ"



7 січня Різдво Христове - велике християнське свято. Цього дня сталася велика для всього християнського світу подія - народження Ісуса Христа в Вифлеємі. Усі християни переконанні, що Ісус Христос був посланий Богом на землю задля спокутування гріхів і спасіння людства. Пославши свого Сина на землю Бог-Отець намагався показати людству важливість любові, добра, співчуття та взаєморозуміння між людьми. День народження Ісуса Христа - найбільш широко шанований день у світі.

 Споконвіку існував у нашому народі гарний звичай бажати один одному і господарям щастя, здоров'я, многих літ і всяких статків у хаті і родині.
   Першими оповісниками народження Христа в різдвяних обрядах у давнину були діти, які обходили ватагою оселі,співали колядки та щедрівки. Цьогоріч вперше з ініціативи міської Ради відбувся фестиваль "Овруччина колядує", який проходив 8 січня в РБК.
   В цьому фестивалі з віншуванням взяли участь і наші користувачі дитячої бібліотеки, де зі святкової сцени лунали старовинні та сучасні колядки, щедрівки.
   Фестиваль яскраво засвідчів, що наші діти не цураються традицій та звичаїв свого народу, знають їх, шанують.
   Незважаючи на всі негаразди сподіваємося, що таких свят у нашому місті побільшає. І наша бібліотека завжди буде приймати в них участь.

Немає коментарів:

Дописати коментар