пʼятницю, 21 жовтня 2016 р.

«Бібліотека і збереження національно – культурної спадщини, як основи формування майбутнього патріота».

    Впевнено і непомітно прийшла на українську землю осінь. Це вона чарівниця пофарбувала у багряний та золотавий колір дерева, дихнула першим морозним повітрям, прикрасила горобину червоними ягідками.
    І саме в ці дні бібліотекарі сільських та шкільних бібліотек зібрались на семінар : «Бібліотека і збереження національно – культурної спадщини, як основи формування майбутнього патріота».


   Програма семінару була насиченою. Відкрила семінар директор РДБ – Невмержицька М. В. лекцією «Національна культура та її роль у формуванні майбутнього патріота : аспекти і сучасні підходи в роботі бібліотеки з дітьми», під час якої присутні поринули в онлайн - мандрівку "Відкрий для себе рідне місто".
   Змістовні консультації надали бібліотекарі : Базильчук Т. В. , Федоренко В. В. ,
бібліограф - Хилевич Н. В. та методист - Федоренко С. Ю. 
   Бібліографічний слайд - огляд "Культура України : від витоків до сьогодення" познайомив фахівців з книгами про національно - культурну спадщину України.
   Поділилися досвідом та творчими напрацюваннями : бібліотекар Гошівської сільської бібліотеки Кузьменко С. М. та завідуюча бібліотекою Бондарівської ЗОШ - Бортун Л. В. 

   Незважаючи на всі труднощі, які зараз є в Україні сучасна українська книга живе, вона хвилює, дає насолоду, стоїть на сторожі наших заповітних джерел, що і нині живлять наше національне відродження.

   Сила українського слова безмежна. Україна щедра на письменників, поетів, композиторів, художників, музикантів, співаків. Тож на закінчення семінару запросили всіх поринути у чарівний світ, змальований не пензлем, а поетично - музичною аквареллю "Дарую людям пісню", присвячену 95 - річчю від Дня народження великого українського поета - пісняра Дмитра Луценка.

   Вихований українською матір'ю і рідною землею, поет Дмитро Луценко був палким патріотом України, його вірші про любов до рідної України, отчої землі звучали у виконанні кращих читачів бібліотеки - Осініної О. , Барановської А. 

   Поет - пісняр володів колоритним українським словом. І тому не дивно, що на його вірші покладено більше 300 популярних пісень. Кращі з них, зокрема "Мамина вишня", "Невідомий солдат", "Києве мій", "Осіннє золото" і "Народе мій" прозвучали у виконанні викладачів і дітей  НВК Овруцької гімназії ім. А. Малишка та музичної школи в супроводі фортепіано.













 Гармонійно доповнювала захід мультимедійна презентація "Усе любовю зміряне до дна".

Немає коментарів:

Дописати коментар