вівторок, 26 квітня 2016 р.

«Мир на крилах – Тисяча журавликів Садако»

26 квітня 2016-го року Україна відзначає 30-роковини Чорнобильської катастрофи. Японія також пережила атомну трагедію: двічі : у 1945-му та у 2011-му роках. Український та японський народи єднаються у жалобі за зламаними долями та у прагненні миру.
В лютому – квітні 2016 року Україна активно бере участь в японсько – українському культурному проекті «Мир на крилах – Тисяча журавликів Садако» у прагненні миру. Саме тому на молодшому відділі в Овруцькій районній  бібліотеці для дітей  долучилися до цього проекту і провели майстер – клас  «Хай над землею чисте небо буде»  з виготовлення журавликів з паперу.
Дітей познайомили з трагічними сторінками історії на Чорнобильській АЕС,
про  атомну трагедію Японського міста Хіросіма, та про маленьку дівчинку Сасакі Садако, яка після ядерного вибуху захворіла невиліковною хворобою.
В японців є легенда: якщо хвора людина зробить тисячу журавликів, то хвороба від неї відступить. Тому маленька дівчинка почала складати хуравликів, але променева хвороба виявилась сильнішою за чудесну легенду. Її мрії на одужання так і не судилося справдитися, та вона стала символом віри у мирне майбутнє та уособленням всіх дітей, які постраждали від атому.
 Завдяки Садако, паперовий журавель став міжнародним символом миру.
Для японців журавлик – священна птаха, яка є символом удачі, благополуччя та надії.
Працівники бібліотеки навчили дітей робити журавликів. Діти були дуже захоплені роботою. Учні 3-А Овруцької гімназії із своєю вчителькою Серьоженко І.А.  завітали до бібліотеки  на майстер-клас і власними руками зробили багато паперових журавликів, у які втілили своє бажання миру та подарували їх дітям, які приймали участь в конкурсі дитячого малюнка на тему “Дзвони Чорнобиля”, який проходив в дорослій бібліотеці ім. А. Малишка.











Немає коментарів:

Дописати коментар