середу, 9 березня 2016 р.

"ХОЧ МИНУЛО ВЖЕ БАГАТО ЛІТ,МИ ПАМ'ЯТАЄМО ТАРАСА ЗАПОВІТ"



Щовесни, коли тануть сніги,
І на рясті просяє веселка,
Повні сили й живої снаги...
Ми вшановуєм память Шевченка!

   Все йде, все минає... Та залишається пам'ять, добра слава про людей, що мандрують у світи в пошуках краю землі, у пошуках істини та правди. В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує все людство. До них належить й ім'я великого українського поета Т.Г.Шевченка.
   Саме тому вся світова громадськість у березні відзначає день народження Великого Кобзаря. Ми також не залишилися осторонь цієї знаменної дати. Наші читачі поринули в цікавий світ життя та творчості поета під час літературно-поетичного джерельця "Хоч минуло вже багато літ, ми пам'ятаємо Тараса заповіт", учасниками якого були учні ЗОШ №3 7-Б кл., разом з класним керівником Рушелюк О. І., та бібліотекарем шкільної бібліотеки Савченко Л.І.
   Діти із захопленням слухали цікаву розповідь про життя та творчість Кобзаря, яка супроводжувалася відеоматеріалами: "Дітям про Т.Г. Шевченка", "Ексклюзив!!! Тарас Шевченко на відео!!!" (відеоматеріали із архіву Національного музею), "Заповіт" (вірші Т.Г. Шевченка, супроводжувались музикою А. Горшкова), потім відправились у віртуальну подорож музеями Т.Шевченка. 
   Якщо ми будемо сіяти, зернятка пам'яті у дитячих серцях, то можливо нове покоління зросте справжніми патріотами України, такими як був Тарас Григорович Шевченко. 
Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живопису 1200 робіт.
   Кожне слово Шевченка ніби із сьогоднішнього дня. Для багатьох поколінь поет - явище велике і вічне, тому поки б'ються серця людей, доти звучатиме слово Тараса.

Живи поете, в Бронзі і в Граніті,
Живи, поете, в пам'яті людській,
Живи в піснях, живи у "Заповіті",
У слові праведним, у славі віковій!







  

Немає коментарів:

Дописати коментар