четвер, 3 грудня 2015 р.

"ЇЇ ЖИТТЯ У ВОДОГРАЇ КВІТІВ"

Я народилась тут! І тут моя стежина,
Яка веде у дивне майбуття.
Це рідний край, чарівна Україна,
І звідси почалось моє життя.

   Є на карті України мальовничий куточок, що славиться своєю вишуканою красою - це село Богданівка, на Київщині, в якому народилася Велика Українка - Чудова, неперевершена, фантастична Катерина Білокур, народний художник України.
 7 грудня (25 листопада) ми відзначаємо 115 років від дня її народження.
   Завітавши до районної бібліотеки для дітей учні 5-х класів та 10 класу ЗОШ№3 разом з вчителями Кончаковською Т.В та Полюхович Л.В  поринули у чаруючий світ мистецтва, життя та творчості Катрини Білокур "Її життя у водограї квітів".
   В Українській культурі Катерина Білокур постає наче квітка у всій своїй красі. Від дня народження художниці минуло більше ста років.
   Іскри духу Катерина Білокур спопеляють нас щирістю і первинністю. Порівняти творчість Білокур не можна ні з ким, бо це самобутнє явище в історії Українського мистецтва.
   Ведучі літературно-музичного вернісажу читачі бібліотеки Невмержицька Вікторія та Кулаковський Дмитро цікаво розповіли про життєвий та творчий шлях художниці. Їх розповідь перепліталась зі спогодами від імені самої головної героїні Катерини Білокур, яку майстерно відтворила Гуз Юля в інсценізації "Долечко, моя доле" разом з батьками, ролі яких виконали Прачук Дмитро та Кусьо Іванна. Активно приймали участь в підготовці заходу завідуюча бібліотекою ЗОШ№1 Левківська О.І та вчитель української літератури Дрозд Н.Х.
   Захід супроводжувався мульти - медійною презентацією "Чаруючий світ Катерини Білокур".
   Звучали пісні про Україну у виконанні Гуз Юлі танець "Квітка душа" у виконанні танцювальної групи 7-Б класу.
   Увагу читачів привернула також виставка-інсталяція "Віконце у світ Катерини Білокур".
   Присутні мали нагоду побачити найвідоміші роботи мисткині "Цар колос", "Колгоспне поле", "Сніданок", "Квіти в тумані" та інші, які принесли їй світове визнання. 













Немає коментарів:

Дописати коментар