вівторок, 25 березня 2014 р.

Кобзареве слово лине в душу кожної дитини













  У дні відзначення 200-річчя від дня народження українського генія в нашій бібліотеці пройшло літературно-мистецьке свято «Кобзареве слово лине в душу кожної дитини». У яскравих вишиванках до бібліотеки завітали  учні 5-9 класів школи № 4. З великим натхненням і майстерністю вони декламували вірші Шевченка та розповідали про непросте життя поета.




  Емоційного забарвлення заходу надали: сценка про дитинство поета за твором С.Черкасенка «Як Тарас ходив до залізних стовпів» у виконанні Вікторія Бібко (Оксана) та Іллі Редчиця (малий Тарас) та інсценізації справжніх перлин творчості  Т.Шевченка – романтичної балади «Тополя» (у вик. Анастасії Грень і Вікторія Косян), поеми «Гайдамаки» та інших поетичних творів. Юні шанувальники продемонстрували красу і чарівність Шевченкового слова. З завмиранням серця всі вслухувались в вірші великого поета. Особливо акторською майстерністю вразили глядачів Ярина Карась,
Оля Кузнєцова та Микола Зварич, які виконали уривок з поеми «Катерина». Окрасою театралізованого дійства було виконання учасниками пісень на слова Т.Шевченка „Думи мої…”, «Зоре моя вечірняя», «Реве та стогне Дніпр широкий». 



   Захід супроводжувався слайд-презентацією «Моя ти доле непроста…». Поетичну й мистецьку спадщину Кобзаря, перечитати та переглянути можна на книжковій виставці «Великий Кобзар України».
   Захід вийшов дуже змістовним і цікавим завдяки творчому підходу вчителя-мовника Поліщук Т.О. та вчителя музики Северенчук О.М.
     Народжений весною, Т. Г. Шевченко був і залишається символом весняного пробудження та вічного оновлення, символом незнищенності людства і людяності!
 



Немає коментарів:

Дописати коментар