середу, 22 липня 2020 р.

Участь у книжковій премії "Еспресо. Вибір читачів 2020”


Шановні друзі!

 Запрошуємо Вас взяти участь у 4-му сезоні книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2020”, яка була започаткована телеканалом «ЕСПРЕСО» у 2017 році та підтримується ГО «ДЕМФОРУМ» з метою відзначати найкращі вітчизняні літературні новинки року та задля підтримки інтересу до читання книжок в Україні. Ми прагнемо, аби видавці знайшли ефективний шлях до читачів через рекомендації, відгуки та оцінку книжок читачами та авторитетними експертами. Особливість нашої Премії полягає у тому, що її переможців на останньому етапі визначають читачі шляхом голосування у бібліотеках по всій Україні.

Премія проводиться у трьох номінаціях :

1.«Література для дорослих»,

2. «Література для підлітків » (для дітей від 12 до 18 років),

3.«Література для дітей» (для дітей від 5 до 12 років).


Конкурс проводиться в три етапи:

1-й етап. (початок 1 червня — кінець 30 червня 2020 року)

Формування довгого списку видань.

Протягом червня Оргкомітет приймав заявки від видавництв на участь книжок у Премії (загалом 165 книг від 38 видавництв).

Після ретельної перевірки запропонованих до участі видань, згідно вимог подачі на конкурс, Оргкомітет оголосив Довгий список книжок. До нього увійшли 146 книг від 37 видавництв, які включають видання з усіх 3-х номінацій, які і потрапили до другого етапу.

2-й етап. (початок 1 липня — кінець 31 липня 2020 року)

Голосування Експертного журі.

Члени Експертного журі в кожній з 3-х номінацій, після ознайомлення та прочитання книг з Довгого списку видань, вибирають за власним вподобанням п‘ять фіналістів. У результаті підрахунку голосів у кожній номінації визначаються фіналісти, які проходять у третій етап.

3-й етап. (початок 16 серпня — кінець 16 листопада 2020 року)

Голосування читачів у бібліотеках по всій Україні.

Оргкомітет закуповує у видавництв книги-фіналісти та розсилає видання, анкети для голосування читачів та рекламно-інформаційний матеріал (плакати , книжкові закладки) по бібліотекам-учасникам Премії.

Читачі , після прочитання запропонованих книг-фіналістів , заповнюють анкету для голосування в бібліотеці, де вони зареєстровані.

У номінації «Література для підлітків» та «Література для дітей» голосують тільки діти, але заповнювати анкету для голосування можуть дорослі зі слів дитини,якщо вона не вміє сама це зробити. 

Немає коментарів:

Дописати коментар