четвер, 23 лютого 2017 р.

Я в серці маю те, що не вмирає...


25 лютого  - 146 років від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) видатної української письменниці, поетеси, перекладача, громадської діячки.
   Леся Українка народилася у Новоград - Волинську 25 лютого 1871 року. ЇЇ мати була відомою у той час письменницею Оленою Пчілкою, тому й сама дівчина змалку була поглинена своїм світом літератури та творчості.



   Леся Українка... Це ім'я належить до найвеличніших імен нашого народу. Творчість Лесі Українки багата й різноманітна. За своє коротке життя авторка залишила нащадкам великий літературний доробок - полум'яну поезію, філософську драматургію, прозу, оригінальні публіцистичні та літературно - критичні статті, численні переклади.
   Про геніальну дочку українського народу написано багато книжок. Видання, в які вміщені образ Лесі Українки, допомагають читачу пізнати певні моменти життєвого і творчого шляху поетеси, час і оточення, в якому вона жила.
   В дитячій бібліотеці оформлена книжкова вистава "Я в серці маю те, шо не вмирає...", біля якої проходили голосні читання по творах Лесі Українки.











Немає коментарів:

Дописати коментар