вівторок, 7 лютого 2017 р.

«Безпека дітей у віртуальному світі»

Щорічно 7 лютого, починаючи з 2004 року у світі відзначають  День безпечного Інтернету.
Мета Дня – пропаганда більш безпечного і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів перш за все серед дітей.
Дитина й Інтернет сьогодні нероздільні. Однак у Всесвітній Павутині стільки пасток і небезпек! Дитячі психологи довели, що раннє й неусвідомлене користування Інтернет-ресурсами призупиняє розвиток самостійного мислення дитини. Щоб цього не сталося, діти повинні озброїтися правильними знаннями. 


Працівники бібліотеки Левківський О.І. та Хилевич Н.В. провели для дітей веб-урок «Безпека дітей у віртуальному світі», під час якого познайомили юних користувачів з правилами віртуального світу, потрапивши в який діти  не повинні забувати про небезпеку. 


Презентували книгу Т. Щербаченко «Як не заблукати в Павутині» -  це перша сучасна українська  популярна дитяча книжка про Інтернет, яка нещодавно надійшла до нашої бібліотеки. На її сторінках зрозумілою та живою мовою, бешкетно присмаченою комп’ютерницьким сленгом, ведеться розповідь про безпечне, ефективне й цікаве використання всіх можливостей Інтернету.


Всесвітня Мережа не позбавлена й небезпек, але цей посібник передбачає практично все й має свою пораду на кожен випадок: застереження від засилля вірусів, попередження про сайти із сумнівним вмістом, боротьбу з небажаною рекламою та відвертим спамом.
Правила безпечного «руху» в інтернеті можна знайти на сайті «Онляндія – безпечна веб - країна».







Немає коментарів:

Дописати коментар