понеділок, 13 лютого 2017 р.

АФГАНІСТАН - ЧИЯ У ТІМ ВИНА?

                            Афганістан - чия у тім вина?
                            Чия вона - помилка чи халатність
                            Та дорога помилок тих ціна,
                            Із кожним днем їх збільшується вартість.
   Щороку 15 лютого ми віддаємо шану усім тим, хто з честю та гідністю виконував свій військовий обов'язок у різний час, у різних державах. Особливо болісною раною був і залишається Афганістан.
   28 років минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі.
   До цієї дати в бібліотеці провели годину пам'яті "Афганістан - чия у тім вина?" разом з учнями 8-х класів ЗОШ№3.
   Під час якої працівники бібліотеки здійснили історичний слайд-екскурс "Відеохроніка війни в Афганістані". Користувачі дізнались про причини участі радянських військ в афганській війні, про тяжкі випробування, які довелось пройти нашим солдатам.
   І сьогодні, коли на Cході України закрутився вихор війни, воїни в перших рядах захищають Батьківщину. Вони є зразком мужності, стійкості, відваги і героїзму.
   У війни холодні очі, у війні свій рахунок, своя безжалісна арифметика... У чому і переконались діти переглянувши відео-кліп "Афганістан пришел приказ...","Пам`ять Афганістан" та ін. Закінчилась афганська війна. Та ось уже три роки триває війна на Сході України, схожа на афганську нікому не потрібну війну, яка теж забирає життя наших солдатів та мирних жителів.
   Багато молодих воїнів нагороджені орденами і медалями. Але найвищою нагородою для тих, хто уцілів, є життя, а для загиблих - пам'ять.
   Хвилиною мовчання вшанували присутні тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя: у афганській війні, героїв Небесної сотні та у війні на Сході України.
   Напередодні у бібліотеці була оформлена виставка-застереження "Війна у кожного своя", на якій представлені документальні та художні твори, публікації з періодичних видань про афганську війну.










Немає коментарів:

Дописати коментар