четвер, 29 серпня 2024 р.

Українці - нація героїв

 29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів із оточення під Іловайськом.

🌻29 серпня 2014 року агресор накрив вогнем наших захисників у полях із соняшником під час “зеленого” коридору. Тому символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.
Іловайськ – це не лише трагедія, а й сторінка української незламності, це чин і подвиг українських військових. Пам’ятаймо, що попри втрати та обман ворога наші воїни не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу.
🕯У цей день згадаємо тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а також десятки тисяч полеглих від 2014 року в сучасній російсько-українській війні захисників і захисниць України. Це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Але це особливий день, нагода для всього суспільства зосередитися на вдячності та вшануванні. Тому що перемоги здобуває лише той, хто пам’ятає! Тому пам’ять про борців і їхню звитягу є найвищою цінністю для національної ідентичності.
Ми маємо зробити все, щоб зберегти та зміцнити пам’ять про полеглих Героїв на багато поколінь вперед.
Вічна і світла пам’ять Захисникам і Захисницям, які віддали найцінніше, захищаючи України!





Немає коментарів:

Дописати коментар