вівторок, 30 липня 2024 р.

БібліоЛіто 30.07

 #БібліоЛіто

Міжнародний день дружби відзначається щороку 30 липня. Це свято не офіційне, але всі люди залюбки його святкують. День дружби - саме той день у році, коли друзі висловлюють один одному подяку та говорять, чому саме вони дружать. Друзів об'єднують спільні інтереси, хобі, пригоди, справи. От і бібліотекарі Овруцька дитяча бібліотека вирішили об'єднати друзів цікавою справою.
Сьогодні у нас відбулося захоплююче заняття, присвячене Міжнародному дню дружби та малюванню, зокрема нетрадиційними техніками. Такий вид малювання викликає у дітей безліч позитивних емоцій, відкриває можливості використовувати добре знайомі предмети в якості художніх інструментів, сприяє збагаченню фантазії та розвитку дрібної моторики рук.
Діти малювали за допомогою пластикових кришечок, поліетиленових пакетів, жмаканого паперу. Допоміжними інструментами були фарба, фломастери та олівці. У нас панувала дружня атмосфера натхнення і творчості, креативу і веселощів. Кожна картина стала окремим шедевром.



пʼятниця, 26 липня 2024 р.

Подаровані книги

 #Подаровані_книги

👉 Книги – найкращий 🎁подарунок, а коли вони подаровані бібліотеці, де їх прочитає безліч користувачів, то це найцінніший презент.
Щиро дякуємо нашим активним читачам за такий подарунок



середа, 24 липня 2024 р.

БібліоЛіто 24.07

 #БібліоЛіто

Сьогодні для читачів Овруцька дитяча бібліотека день був напрочуд цікавим, творчим та насиченим! Адже БібліоЛіто продовжується, а це означає, що щосереди з 10:00 до 12:00 діти мають змогу креативно провести свій час.
Розпочали ми нашу зустріч із вікторини «У світі казки» і переконалися, що всі наші читачі багато читають і все знають!
А ще вони є вправними умільцями, адже за майтер-класом швидко впоралися із виготовленням вітрячка.
І, наостанок, переглянули документальний фільм «Чемпіонка» про дівчинку Ванешу. Це молода ромка, яка готується до головної події свого життя – престижного боксерського поєдинку. Від сільського спортзалу до чемпіонату пролягає довгий шлях, але за допомогою тренера вона досягне своєї мети попри все.
Дякуємо Кіноклуб DOCUDAYS UA "OVRUCHdim", який є частинкою всеукраїнської мережі. Робота кіноклубу спрямована на підвищення обізнаності про права людини та вільний доступ громадян України до кращого документального кіно з усього світу.



понеділок, 22 липня 2024 р.

Всесвітній день мозку

 #Всесвітній_день_мозку

22 липня Всесвітній день мозку. Це свято було започатковане Всесвітньою федерацією неврології 2014 року з метою підвищення обізнаності про важливість здоров’я мозку. Людський мозок є головним органом центральної нервової системи, який контролює всі функції нашого тіла.
Овруцька дитяча бібліотека пропонує вашій увазі 📚книжкову виставку про 🧠 та
5 фактів про мозок людини:
1. Обсяг пам'яті мозку необмежений.
2. Мозок не втомлюється від інтелектуальної роботи.
3. Мозок не відчуває біль.
4. Мозок не може існувати без кисню та глюкози.
5. Мозок генерує від 25 000 до 50 000 думок у день.


четвер, 18 липня 2024 р.

Книжковий черв'як. Століття Якова


Книжковий черв’як активно читає літературу, яка є у нашій бібліотеці та радить до прочитання книгу Володимира Лиса «Століття Якова».
Чи любив колись Яків Мех, запитує дівча-приблуда, яка з’явилася у житті старого, мов той метелик! І виринає десь із глибини пам’яті його кохання, і біль втрати, і круговерть війн та режимів, і радощі та горе в родині, і гріхи й каяття…
Роман — своєрідний епос-біографія одного поліського українця, який за свій столітній вік пережив п'ять держав: Російську імперію, УНР, Польщу, гітлерівську Німеччину, сталінський СРСР. Доживши до держави Україна, він опинився перед лицем і родинної, і національної драми.
«Століття Якова» — роман українського письменника Володимира Лиса, опублікований у 2010 році, який став лауреатом престижної премії «Гран Коронації» на міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова» (2016). За мотивами роману створений чотирисерійний однойменний серіал.
Хто ще не дивився фільм – гайда до Овруцька дитяча бібліотека по книжку! Адже книжковий черв’як поганого не порадить!



середа, 17 липня 2024 р.

БібліоЛіто 17.07

 #БібліоЛіто

Активний відпочинок на свіжому повітрі - гарна запорука здоров'я для кожної дитини. І, також, відмінна альтернатива гаджетам.🙂
Колективні ігри можна організувати де завгодно: у приміщенні, у дворі, в парку, на дитячому майданчику. Сьогодні ми обрали локацію - "парк", де було свіженько після ранішнього дощику. Діти гралися, бешкетували, придумували образи, вживалися в ролі, домовлялися, міркували...
Приходьте до Овруцька дитяча бібліотека!!! Ми не дозволимо вам сумувати!


четвер, 11 липня 2024 р.

Книжково-шоколадна дегустація

 #Солодкі_історії

Щорічно 11 липня любителі солодкого відзначають Всесвітній день шоколаду. Це молоде свято, яке придумали французи у 1995 році. Воно швидко набуло популярності і тепер крім Франції відзначається у всій Європі.
Шоколад є найсильнішим антидепресантом.
Овруцька дитяча бібліотека пропонує своїм відвідувачам виставку з «найсмачніших шоколадних книг».
А також 10 найцікавіших фактів про шоколад, які ви точно не знали.
1. Молочний шоколад з’явився на світ завдяки Генрі Нестле, який випадково змішав звичайний шоколад зі згущеним молоком.
2. В народній медицині мексиканців шоколад використовують як лікарський засіб.
3. В дитинстві нам часто говорять, що від шоколаду псуються зуби, але це не так. На відміну від інших солодощів, які містять цукор, шоколад не викликає карієс.
4. Найбільша вага шоколадної плитки яка коли-небудь була виготовлена — 4,41 тонни.
5. До 19 століття шоколад був лише в рідкій формі.
6. Дерева какао можуть жити до 200 років.
7. Близько 40% мигдалю та 20% арахісу вироблених у світі поставляються для виготовлення шоколадних виробів.
8. У 2012 році у Швейцарії було зафіксовано найвище споживання шоколаду на одну людину. В середньому, кожен швейцарець з’їдав 11,8 кілограма шоколаду в рік.
9. Один шматочок шоколаду, дає вам достатньо енергії аби пройти 45 метрів.
10. Кожен рік люди витрачають на шоколад близько 7 млрд доларів.


Кожен наш читач сьогодні не залишився без шоколадного 🍫 смаколика, адже 11 липня святкуємо Всесвітній день шоколалу. А щоб їсти цукерки не було так банально, на кожній із них були мотиваційні 🧠 цитати.