вівторок, 28 травня 2024 р.

Рідний свій край люби і вивчай

 #Рідний_свій_край_люби_і_вивчай

Щорічно 28 травня відзначається День краєзнавства. В цей день кожен з нас має зрозуміти, наскільки важливими є пізнання про свою батьківщину, рідний край, домівку. Мета цього свята – зробити доступною до широких мас історію, культуру та звичаї нашого народу.
Сьогодні народознавчі та краєзнавчі дисципліни починають викладатися зі шкільних лав. Вже у юному віці громадяни нашої країни починають усвідомлювати, що наш край, наша Батьківщина – це щось особливе, важливе та рідне. Саме тому на пізнавальну екскурсію до Овруцька дитяча бібліотека завітали учні Овруцький ліцей №З 4-А класу (класний керівник Мистецька Л.Л.) та 4-Б класу (класний керівник Осінська С.М.), де переглянули відео «Рідний свій край люби і вивчай». Діти ознайомилися із новим відділом обслуговування читачів для 5-9 класів, на який вони перейдуть.
Сьогодні, під час війни, багато краєзнавців пишуть щоденники та хроніки подій, збирають світлини, свідчення очевидців бойових дій та воєнні артефакти. Адже після перемоги багатьом з них доведеться взяти участь у написанні правдивої, не спотвореної російськими пропагандистами, історії української незалежності та цієї війни, формувати музейні колекції, проводити екскурсії.














Немає коментарів:

Дописати коментар