пʼятниця, 26 січня 2024 р.

Трагічні сторінки Голокосту

 #Трагічні_сторінки_Голокосту

Голокост – одна з найбільших трагедій в історії людства, це страшна і нелюдська подія, яка відбулася в період 1933-1945-х років, що призвела до умисного винищення практично однієї третини євреїв.
1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об´єднаних Націй ухвалила резолюцію, в якій постановила, що день 27 січня—це Міжнародний день пам´яті жертв Голокосту, знищених лише за факт їх приналежності до єврейської національності. Цей день було обрано не випадково: саме 27 січня 1945 року було звільнено від нацистів, найбільший з гітлерівських концтаборів, Освенцим, розташований в 70 кілометрах від Кракова. Всього у нацистських таборах смерті було знищено шість мільйонів євреїв і мільйони людей інших національностей.
Сьогодні наше покоління зобов'язане знати і пам'ятати про трагедію Голокосту. Людство мусить не забувати про мільйони ні в чому невинних євреїв і представників інших меншин, про чоловіків, жінок і дітей, яких було знищено варварськими методами, і віддавати їм належну шану.
Напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту в Овруцький ліцей №З з учнями 6-Бкл. бібліотекарем Овруцька дитяча бібліотека була проведена інформаційна година "Трагічні сторінки Голокосту".
Голокост - це спільна трагедія усіх національностей в Україні. Це трагедія усього людства. Схиляємо голови у скорботі за навіки полеглими. Будемо пам'ятати!!!










Немає коментарів:

Дописати коментар