середу, 26 квітня 2023 р.

Дзвенить у душах овручан Чорнобиля гіркий полин

 #година_памяті

Кожного року ми повертаємось пам’яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху.
26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу на ЧАЕС та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу , військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.
Висловлюємо велику пошану ліквідаторам та низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя у боротьбі з некерованою ядерною стихією.
На передодні 37 річниці від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції до Овруцька дитяча бібліотека на годину-пам'яті "Дзвенить у душах овручан Чорнобиля гіркий полин" завітали учні 5-Б класу Овруцького ліцею √3 з класним керівником Ковбою Л.М.







Немає коментарів:

Дописати коментар