вівторок, 21 лютого 2023 р.

В Україні проживаєш а чи мову її знаєш

Ми велика і непереможна нація, а наша мова – то велика зброя. Українське слово гучніше від гармат. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – зберегти українську мову, українську державність і націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок.
З нагоди Міжнародного дня рідної мови, який відзначається щорічно 21 лютого, до Овруцька дитяча бібліотека на мовознавчу мозаїку "В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?" завітав хореографічний колектив Овруцького БК "Сонечко" (керівник Юркова А.П.).
Бібліотекарі розповіли дітям про історію виникнення свята, про багатство, красу і милозвучність української мови. Діти переглянули казку про українську мову,виконали багато цікавих завдань пригадали прислів‘я,вірші. А головне – звучала щира, рідна, казкова, барвиста українська мова.
На завершення діти подарували чудовий патріотичний танець та були нагороджені грамотами "Знавця рідної мови".
Тож побажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово – Перемоги і Миру, щастя, натхнення, добра, світлого майбутнього, досягайте вершин, адже у ваших руках доля нашої країни. Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.💙💛
Українська мова – мова нашої ПЕРЕМОГИ!















 

Немає коментарів:

Дописати коментар