неділю, 29 січня 2023 р.

Пам`ятай про Крути

 #Памятай_про_Крути

29 січня 2023 року, Україна відзначає 105 років битви під Крутами, яка для українського народу стала символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
Щорічно в цей день ми згадуємо подвиг студентів та гімназистів Києва, які на заклик молодої Української Народної Республіки відгукнулися захищати свою Батьківщину. Вони не мали військового досвіду, але горіли бажанням не допустити ворога на рідну землю.
600 юних необстріляних вояків при 16 кулеметах та одній гарматі протистояли російській більшовицькій орді, яка чисельно в десятки разів переважала юних захисників. Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів.
Кров під Крутами не була пролита марно. З неї, наче з безсмертя, розцвітають пелюстки Волі. Подвиг українських юнаків під Крутами навічно залишиться в історії як символ жертовності, національної честі та нескореного духу нашої нації.
Потяги, проходячи повз цю маленьку станцію Крути, стишують хід, а в день пам’яті про бій, тривожно сигналять… Немов будять нашу пам’ять про тих, хто поклав голову в цих полях, захищаючи незалежність молодої Української держави.
Вічна слава героям Крут!
Ми кажемо, що Крути – це бій за майбутнє, майбутнє України. І цей бій триває, бо росія знову розв’язала проти нашої держави жорстоку війну. Але наші бійці Збройних Сил України продовжують традиції героїв Крут - б’ють ворога і відстоюють незалежність і територіальну цілісність нашої Батьківщини. Перемога буде за нами!!!
Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар