пʼятницю, 27 травня 2022 р.

«Земля поліська – мій рідний край»

#Овруч_зустрічає_1076_річницю

#Земля_поліська_мій_рідний_край_краєзнавчі_хвилинки

Краю мій поліський : ліси та переліски,
Тихий шепіт саду і поля без меж.
Овруцький мій краю, батьківський розмаю,
Як калина в лузі, в серці ти цвітеш…
Щорічно, 28 травня відзначається Всеукраїнський день краєзнавства – свято, започатковане Національною спілкою краєзнавців України у 2017 р.
Його мета - поглиблення, дослідження та популяризація історії, культури, мови, звичаїв і традицій українського народу, залучення до вивчення та пізнання рідного краю.
Рідний край! Він завжди у нашому серці . При згадці про нього солодко защемить у душі, частіше заб’ється серце, додасться сил і наснаги. Любов до рідного краю повинна бути присутньою в душі кожного.
На протязі життя, людина може побувати у багатьох куточках світу, може захоплюватися різноманітними дивами природи чи історичними пам’ятками, але рано чи пізно вона знову і знову згадує свій рідний край, і за всяку ціну хоче повернутися до нього.Так було і буде завжди.
Таким краєм для нас є Овруччина, край багатої і щедрої землі, невтомно мальовничої природи та незлічених багатств. Цей край, що своїм історичним минулим сягає в сиву давнину, зростив багатьох відомих людей.
Цьогоріч, наш вічно юний Овруч зустрічає 1076 річницю, це гарний привід для свята, та жорстока дійсність зруйнувала наші плани. Тому, усі свята ми відкладаємо до Перемоги.
Але ми продовжуємо вивчати, читати і досліджувати, щоб знати все про рідний край. Щоб ще більше любити, оберігати, збагачувати і захищати наші цінності, нашу чудову природу і нашу багатовікову українську історію. А знання - то велика сила! Тож будьмо сильними, щоб більше ніколи ворог не посягнув на нашу землю!
До вашої уваги добірка чудових краєзнавчих видань, представлених на книжковій виставці «Земля поліська – мій рідний край».
Овруцька дитяча бібліотека запрошує всіх бажаючих на краєзнавчі хвилинки.








Немає коментарів:

Дописати коментар