середу, 6 травня 2020 р.

День пам'яті та примирення

Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. З цвітінням садів, буянням квітів і дерев до нас приходить Перемога. День Перемоги назавжди залишиться днем нашого тріумфу, символом героїчного минулого, величі духу. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім'я перемоги  – істинний приклад патріотизму для нащадків.
Війна - це частина історії нашої Батьківщини і всієї Європи. Пам'ять - частина духовності нашого народу, а пам'ять про війну - це шана минулому і прояв людяності. 

 Ось уже вкотре Україна разом з Європою відзначає 8 та 9 травня Дні пам'яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Європі, скерований на вшанування ветеранів, які воювали за мир на нашій землі. Ми тепер не святкуємо, ми вшановуємо пам'ять тих, хто боровся з нацизмом.
Святий обов’язок бібліотекаря – донести історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоби ніколи не перервався зв’язок поколінь.
Книги, які представлені на виставці «В книжковій пам’яті миттєвості війни» та рекомендаційний список літератури "Про війну прочитайте і завжди пам'ятайте", допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.


Тож, із нетерпінням чекаємо на вас після карантину!

Немає коментарів:

Дописати коментар