понеділок, 6 квітня 2020 р.

Всесвітній день мультфільмів


   Сьогодні - Всесвітній день мультфільмів. В 2002 році Міжнародною асоціацією анімаційного кіно 6 квітня було проголошено Всесвітнім днем мультфільмів. В цей день 1906 року була створена серія перших анімаційних фільмів "Комічні фази смішних облич".Автори: Джон Стюарт Блектон і Альберт Сміт - засновники кінематографічного об'єднання "Вітаграф"." Мультиплікація" в перекладі з латинської "множення". Це вид кінознімання, об'єктами якого є серії графічних зображень або об'ємних фігур. Кожне зображення чи положення фігури відповідає певній фазі руху, внаслідок чого при показі мультиплікації на екрані створюється ілюзія руху.
   Чи бувають малюки, які не люблять мультиків? Веселі, кумедні та симпатичні персонажі так захоплюють! Тим паче, що в багатьох із них є свої таємниці. Мабуть, ні.
Загалом же, крім пізнавальної частини, психологи радять батькам пам'ятати правило «золотої середини» – діти мають переглядати мультики на день не більше 1-ї години і зберігати потрібну відстань від екрану телевізора до очей дитини. Також при виборі мультфільмів батькам радять звертати увагу на кольорову гаму – вона має бути максимально наближеною до натуральної.


Немає коментарів:

Дописати коментар