четвер, 24 жовтня 2019 р.

"В книжечку на згадку – зробимо закладку"

У кожного з нас є книги, з якими ми спілкуємося щодня. Закладка допомагає не тільки не забути на якій сторінці ми закінчили читання, але й стане прикрасою кожної улюбленої книжки.
В нашу бібліотеку завітали учні  3-х  кл. ГПД  «Овруцького ЗЗСО  І –ІІІ ст. №3» з вихователем Куприцюк Т. М., з якими бібліотекарі Федоренко В.В та Ковтун Н.М. провели майстер-клас «В книжечку на згадку – зробимо закладку».
Книжкова закладка з’явилася практично одночасно з книгою. У стародавньому Єгипті приклеювали на сувої шматочок папірусу, у середньовічних книжках відмічали сторінки фоліантів петельками зі шкіри, пергаменту або цупкої тканини. В наш час з’явилися закладки на магнітах, металеві і дерев’яні. Їх роблять у вигляді казкових героїв, або у формі застібок.
В бібліотеці діти виготовляли закладки-смайлики, закладки з зображенням  памяток рідного міста Овруча, а  найкреативніші  учні виготовили закладки у формі колоска на патріотичну тематику. Школярі отримали величезне задоволення, тепер жодна сторінка книги  не буде забутою.

Учні  подякували  бібліотекарям за чудовий урок мистецтва, а бібліотекарі -дітям за майстерність і бажання творити.











Немає коментарів:

Дописати коментар