середу, 25 вересня 2019 р.

«Сортуючи сміття, робимо місто чистим»

17.09.2019р
Збереження чистоти довкілля – щоденне завдання кожної людини, і дуже добре, коли воно стає звичкою з дитинства.
Проблема утилізації відходів – одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища. Щоб майбутнє було світлим та чистим, з дитинства треба починати турбуватися про наш «спільний  дім». Адже діток вже змалку ми повинні привчати до чистоти не лише у своїх будинках, але і в навколишньому середовищі.
Тож, бібліотекар Федоренко В.В. відділу обслуговування дошкільників, учнів 1-4 класів Овруцької  бібліотеки для дітей спільно з інспектором відділу муніципальної інспекції Овруцької міської ради Зразюк О.І. провели з старшими групами закладів дошкільної освіти м. Овруча №1, № 4 та № 8  еко-гру  «Сортуючи сміття, робимо місто чистим»,  з метою виховати любов, відповідальність та дбайливе ставлення до навколишнього середовища.
Перед початком гри, використовуючи яскраві ілюстрації, пояснили дітям, як сміття шкодить довкіллю і людям, а також познайомили дітей з правилами сортування сміття, розповіли про небезпечне сміття, яке не можна викидати в загальний смітник.
Маленькі слухачі були дуже уважними, адже їм було цікаво пізнати корисну інформацію. Щоб діти навчилися правильно сортувати сміття, з ними провели пізнавальну гру «Сортувати сміття – це просто!»  Під час  еко-бесіди бібліотекар розповіла про те,   якої шкоди завдає сміття тваринам. Потім  діти складали пазли «Тварини які вмирають від сміття».
Також з маленькими дітьми провели пізнавальну гру «Корзина для сміття», де діти дізналися,  як довго розкладаються різні види відходів,  завдаючи шкоди довкіллю.  Проводячи такі заходи, діти навчаються правильно сортувати сміття і берегти природу, адже сортуючи сміття ми робимо і наше місто чистим.


























Немає коментарів:

Дописати коментар