пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

«Читаємо, граємо – мову вивчаємо»

Рідне слово...  Скільки в тобі чарівних звуків, животворного трепету і вогню. Скільки в тобі материнської лагідності і доброти, мудрості земної. Що може бути дорожчим для людини за рідне слово? Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська.
21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Саме з цього приводу в Овруцькій районній бібліотеці для дітей з учнями 4-А та 4-Б класу ОЗО «Овруцький ЗЗСО  І-Ш ступенів № 3» (кл. керівники Гавриленкова Л.М., Мінич С.М.) відбулися мовні перегони «Читаємо, граємо – мову вивчаємо». Після вступного слова було проведено мовні та літературні конкурси, де учні показали себе справжніми знавцями своєї мови.


 У цікавій ігровій формі проходили змагання двох команд «Мовознавці» та «Словознавці», які показали хороші знання з української мови. Вони  змагалися на краще читання скоромовок, відгадували  загадки та вікторини, згадували фразеологізми, українські народні казки та прислів’я. В перервах між конкурсами бібліотекарі проводили ігри з глядачами.

Вікторини, ігри, розваги тримали у напрузі усіх учасників до завершення змагань.



Поезії, що лунали під час заходу у виконанні юних читачів, розкрили барвистий світ української мови, її милозвучність, велич та силу.





Немає коментарів:

Дописати коментар