четвер, 1 березня 2018 р.

«Краса та велич символів державних»



        Наш рідний край великий і гарний, зі славною багатовіковою історією. Україна – це рідна мова, мальовнича природа, талановитий народ, народні традиції і символи, які споконвіку шануються і бережуться.
       Працівники молодшого відділу Овруцької районної бібліотеки для дітей  провели  в Овруцькій ЗОШ № 3  з учнями 4-х класів ГПД геральдичний калейдоскоп «Краса та велич символів державних», присвячений  100-річчю затвердження Тризуба Державним Гербом.




      Бібліотекар Федоренко В.В. познайомила дітей із державною символікою України та рідного Овруча, та детальніше розповіла про державний символ  Тризуб. Адже, 100 років тому державним гербом України вперше став офіційний символ князя Володимира Великого.
      Юні читачі довідалися, що ця історична подія відбулася в  1918 році –  в провінційному Коростені на Житомирщині.  Вони також познайомилися  з  легендою про символи України.

        Ці знання допоможуть дітям пізнати історію рідного краю, формувати прагнення берегти й збагачувати його красу та проявляти повагу до державної символіки.
      


Немає коментарів:

Дописати коментар