вівторок, 25 квітня 2017 р.

"Чорнобиль - два кольори часу"

      
     Чорнобиль закутий колючим парканом
Чорнобиль …згадаємо знову і знову
Це місце окутане темним туманом –
         Це пустка одвічна – Чорнобильська зона.
      
          26 квітня – дата, яка стала для всіх поколінь українців «чорною».
     Чорнобиль … Мертва зона… Сьогодні ці слова гірким болем відлунюються у наших серцях. Чорнобиль... це слово знає увесь світ. Чорнобиль - це мука і трагедія, це подвиг, безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль. Цей біль відгукнувся в серцях мільйонів людей. Наша країна вперше відчула на собі таку грізну силу, як атомна енергія, що вийшла з-під контролю. Минуло 31 рік, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно, він буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією. Скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.
    Уже давно віддзвеніли чорнобильські дзвони, але ми завжди пам’ятатимемо тих, хто пішов у вогонь!
     На виховання патріотичних почуттів у підростаючого покоління, яке має знати та пам’ятати про долі сотень тисяч відомих та безіменних приборкувачів оскаженілого «мирного атому» та його жертв,  у дитячій бібліотеці оформлена книжкова виставка  «Чорнобиль – скривджена земля». 





   Проведено також онлайн – круїз, який розпочався з перегляду відео «Чорнобильська катастрофа», де діти ознайомилися з подіями тих жахливих днів та їх наслідками.

          Хай стане світ міцнішим у стократ,
                                    Хай над землею чисте небо буде,
            Чорнобиль – попередження, набат…
   Його уроків людство не забуде.

Немає коментарів:

Дописати коментар