вівторок, 29 вересня 2015 р.

170-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ І.КАРПЕНКА-КАРОГО

До ювілею видатного українського письменника, драматурга актора І.Карпенка-Карого на відділі 5-11 класів оформлена книжкова виставка.



"Сцена ж - мій кумир, театр - священний храм для мене".

                                                               І. Карпенко-Карий.

   29 вересня працівники нашої бібліотеки завітали до ЗОШ №1 на літературну годину "Сміюсь крізь сльози і плачу крізь сміх", присвячену 170-річчю від дня народження видатного українського письменника, драматурга, актора,
 І.Карпенка-Карого. (І.К. Тобілевича).
   До мистецьких вершин І.Карпенко-Карий йшов повільною, але твердою, впевненою ходою, долаючи численні перешкоди, що одна за одною поставали на його життєвому шляху.
   Але він все витримав і став визначним організатором українського професійного театру. "Рівного йому не має наша література" (І.Франко).
   Бібліотекар Базильчук Т.В познайомила учнів 10-х, 9-х класів з життєвим та творчим шляхом.
   Діти переглянули з допомогою Левківського О.І презентацію "І.К-Карий (Тобілевич) - "Великий обсерватор життя" (І.Франко), присвячену творчості драматурга. 
   А творча група 9-А класу, керівник Дрозд Н.Х представили уривки з п'єси "Сто тисяч" І.Карпенка - Карого, яку з великим задоволенням сприйняли діти. 
   І.К.Карий глибоко знав життя, правдиво і просто змальовував людські стосунки і людську психологію. Учні переглянули фільм "Безталанна", який і досі тривожить людські серця.

   Страждання... муки...регіт...Гам.
та витівки життя людського,-
на лихо наше більше злого,
ніж доброго,-і ті надії,
що ними людське серце гріють.
Все те пройшло тут перед нами-
Живе, яскраве та блискуче.
Прийшло до нас і жити буде,
Поки живуть на світі люди..."

             М. Рильський.   












Немає коментарів:

Дописати коментар