вівторок, 12 травня 2015 р.

«Тих днів не стерти з пам’яті людської»

       Ідуть роки, але війна не забувається. Знову і знову озивається вона у свідомості поколінь, тривожить уяву, змушує замислюватися над трагедією і подвигом нашого народу.
       Для нас війна – не тільки минуле. Адже вона увійшла в кожен дім, в кожну сімю. Вона забрала, поглинула у своєму полум’ї  мільйони людей, принесла народові розруху, муки і гіркоту втрат, які й понині тривожать нашу пам'ять.
       В Овруцькій районній бібліотеці для дітей пройшла година пам’яті «Тих днів не стерти з пам’яті людської» з учнями 2-3 класів ЗОШ №3. Основною метою заходу було збереження памяті  про події Другої світової війни.
       В бібліотеці зібралися діти та дорослі, щоб відзначити світле, величне свято – День Перемоги над нацизмом.

 І в цей день згадати про ті жахливі дні, які прийшлось пережити дорослим та дітям в кожній їх родині.
       Ведучі бібліотекар молодшого відділу Федоренко В.В. та вчителька З класу ЗОШ №3 Осинська С.М. позначомили дітей з тими грізними і важкими роками Другої світової війни.


       Методист Невмержицька Н.К. презентувала відео-книгу «Книга пам’яті мого роду»,   читачів Каращука Владислава та Абрамова Євгена Тхоринської сільської бібліотеки. Це спогади про дідуся який був у партизанському загоні під час війни.
Ця робота була надіслана на обласний сімейний конкурс «Книга памяті мого роду».

      Також презентували відео-книгу памяті, яку підготували учень 3 класу Чорнокнижний Ростислав разом  з мамою Зойою Леонідівною, про дідуся який воював на фронті. Діти  довідались від батьків, бабусь та дідусів про ті страшні роки боротьби з ворогом і написали  про те, як воювали їхні дідусі та прадідусі на фронті та в партизанських загонах і поділилися спогадами.



       А учні 2-А класу виготовили книгу-саморобку «Книга памяті мого роду під час війни». В бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Важкий шлях до Перемоги».
       Напередодні свята діти брали участь в акції «Прочитана книга про війну – подарунок Перемозі». Вони розказували вірші та оповідання про війну до Дня Перемоги над нацизмом.




   Діти зрозуміли що війна – це страждання, горе, втрати, сльози;це безіменні герої, невідомі могили. Ми маємо про це знати і пам’ятатипро тих людей довіку, тих, хто не повернувся і поліг в боях.

Немає коментарів:

Дописати коментар