четвер, 9 квітня 2015 р.

ВЕЛИКДЕНЬ ВСІХ НАС НА ГОСТИНИ ПРОСИТЬ


         Незабаром  Великдень - одне з найбільших і найшанованіших, після Різдва, християнських свят. Воно присвячене Воскресінню Христа.

Збереглося багато звичаїв та обрядів, пов'язаних з святкуванням Великодня. На Великдень всі ходять один до одного в гості, христосуються, вітають зі святом, бажають господарям щастя і процвітання, обдаровують один одного фарбованими яйцями, писанками і пасками. Зі світлого Воскресіння починаються святкові гуляння. Для віруючих Великдень – це закінчення Великого посту, а для усіх разом – радість зустрічі з рідними і друзями за особливим, святковим столом. 


         Вже стало традицією в нашій  бібліотеці у  передень  свята проводити майстер-клас по виготовленню писанок та крашанок.
Цьогоріч на майстер-клас завітали вихованці ДНЗ №1 та № 6 і  активні читачі  районної книгозбірні для дітей. І за якусь годину з-під дитячих рук на світ з’явилися маленькі шедеври, які можуть прикрасити будь-який Великодній кошик.
          З традиціями святкування Великодня в Україні присутніх познайомила бібліотекар Невмержицька Н.К.. Вона також розповіла про значення малюнків –символів на розписаних яйцях.



Книжкова виставка «Великдень – свято воскресіння», ознайомить користувачів із традиціями святкування Великодня, розповість про походження одного із важливих символів цього свята в Україні – писанку.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар