пʼятницю, 21 грудня 2012 р.

«Святий Миколай, до нас у гості завітай»


Через поле, через гай
Йде до діток Миколай.
У білесенькій торбинці
Він для всіх несе гостинці.






День святого Миколая традиційно відзначають 19 грудня, хоч існує ще декілька днів святого Миколая – 22 травня й 11 серпня. Зимовий день святого Миколая – одне з найбільш шанованих й очікуваних християнських свят на Україні. Християни вірять, що й задовго до цього дня Миколай робить безліч чудес на допомогу малечі й дорослим. Святий Миколай є покровителем моряків і мандрівників, він став прообразом Санта-Клауса.
Яким же був у житті святий Миколай – архієпископ Мірлікійський, чия непоборна віра творила справжні чудеса, діти мали змогу дізнатися на літературно-музичному святі «Святий Миколай, до нас у гості завітай», яке пройшло в овруцькій районній бібліотеці для дітей, в рамках акції «Подаруй дитині радість». 
День святого Миколая є особливо бажаним дитячим святом, яке приносить відчуття передноворічної атмосфери і всілякі приємні сюрпризи, ось і наша бібліотека з центром соціальних служб для сімей, дітей та молоді вирішила подарувати дітям радість, веселий настрій, допомогти повірити в чудеса, в здійснення бажань і мрій. 
   Учні 3-Б класу Овруцької гімназії разом з класним керівником Ходачек О.А. та вчителем музики Шубаном М.М. подарували дітям з соціально-вразливих груп такий чудовий настрій. На протязі свята лунали пісні, вірші, молитви, в яких діти зверталися до святого Миколая зі своїми потребами та проханнями. Під час театралізованого дійства на інтерактивній дошці змінювалися один за одним анімаційні слайди «Ніч святого Миколая – дивна і чарівна ніч».

В кінці свята Святий Миколай роздав дітям подарунки, які були придбані за допомоги приватних підприємців Смиковської М.А., Невмержицької Г.І., Гетьмана О.І. та Бойцової Т.І.
   Тож нехай це свято стане для всіх святом Милосердя, Доброти, Прощення та Любові до ближніх.


4 коментарі:

  1. Ось знову рік Новий іде,
    Хай щастя він Вам принесе,
    Міцне здоров’я подарує,
    Хай радістю Ваш дім квітує.

    Любов’ю хай серця живуть,
    Тепло душі для Вас несуть.
    Хай мир і лад у Вашій хаті будуть,
    Хай завжди щирість Вам дарують люди.

    ВідповістиВидалити
  2. Прийміть вітання та найщиріші побажання із Новим роком від колективу Житомирської обласної бібліотеки для дітей! Здоров'я, радості, добра, тепла ... загалом, всього того, що робить людей щасливими, а їх життя прекрасним!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Дякуємо, наші любі, за прекрасні вітання!

    ВідповістиВидалити
  4. Хай різдвяна добра казка
    Подарує тепло й ласку.
    Хай різдвяні теплі зорі
    Знищать смуток весь і горе.
    Щастя, радості й добра.
    З РІЗДВОМ!!!

    ВідповістиВидалити