вівторок, 13 грудня 2016 р.

"НА ТВОРЧІ ЗЛЕТИ ДЕРЕВО НАДИХАЄ, ПРАЦЮЮТЬ РУКИ,А ДУША СПІВАЄ"

Як річка починається з малого джерела,
З малої іскорки спалахує багаття,
Так і талант в душі дитини визріва
І вироста з дитячого завзяття.

   Вже стало традицією кожного року презентувати виставки робіт вихованців Зразкової Малої академії народних мистецтв та ремесел, яка за майже 20 років свого існування стала своєрідним центром відродження народного мистецтва Овруцького регіону.

    І ось 13 грудня у стінах нашої бібліотеки відбулась презентація творчої виставки "на творчі злети дерево надихає, працюють руки, а душа співає".
   Свої роботи представили юні майстри відділу "різьблення по дереву" Малої Академії, учні ЗОШ №4 Маковський Андрій, Баранець Дмитро - 9-Б кл. та Степанчук Олексій - учень 8-Б кл. під керівництвом Басюка Сергія Костянтиновича.



   Вони є нашими читачами. Але крім читання, в них є чудове захоплення - різьба по дереву. А книги - це одне з джерел, з якого вони черпають сюжети своїх незвичайних виробів із дерева.





   Хлопці добре володіють інструментами по дереву і мають винахідливість і фантазію, знають техніку виконання робіт. Роботи Дмитра і Олексія виставлялмсь в м.Києві в музеї Л.Українки в 2015-2016 роках. А роботи Маковського Андрія на обласній виставці "Осінні фантазії в 2016 році зайняли перше місце".
   Бібліотекарі Базильчук Т.В та Федоренко С.Ю познайомили гостей свята, а це були учні 7-х класів ЗОШ№4 з ремеслом різьблення по дереву, з чудовими виробами: ложками, шкатулками, пісвічниками та ін.виробами.


















   Юні майстри розповіли присутнім про цікаві моменти творчих процесів, плани на майбутнє. А допомагає їм втідювати свої мрії в життя мудрий наставник  майстер декоративно-прикладного мистецтва, керівник відділу  "різьблення по дереву" Басюк Сергій Костянтинович, який відкриває "душу" дерева. Він водить різцем по дереву, як смичком по струнах.

Майстер - дерева володар,
Столярних виробів господар,
Стругає, ріже і шліфує,
Із дошки вам будь-що змайструє.

Вчитель засіває зерна творчості в дитячі душі, виховує особливу чуйність до краси мистецтва.
   Сергій Костянтинович поділився досвідом роботи в академії, познайомив з виробами своїх вихованців і запросив юних продовжити знайомство з цікавим видом творчості в Малу академію.
   Музичні сувеніри під час презентації дарували учні 

Левківська Вікторія


Невмержицька Юлія


Карманець Ангеліна


бібліограф Хилевич Н.В.























Немає коментарів:

Дописати коментар