четвер, 1 грудня 2016 р.



    "Всесвітній день боротьби зі СНІДом"                
                       
             Як почуєш - серце завмирає,
         Від СНІДу наслідки сумні
         Від нього ліків ще немає,
                   Тому ми скажемо: СНІДу - "ні!"

   


1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом. В усьому світі цього дня говорять про СНІД, про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.
   Сьогодні зусилля багатьох держав спрямовані на профілактику поширення захворювання. Заходи щодо відзначення цього дня традиційно відбуваються із його символом - Червоною стрічкою, яка висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.
   Бібліотека для дітей в рамках здорового способу життя біля книжкової виставки "Чи бути здоровим - вирішуєш ти" проводить роботу серед своїх користувачів.
   Працівники розповіли дітям, що здоров'я - одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя, та як його зберегти у цей страшний час, коли планетою крокує чума нинішнього століття - СНІД. Учні активно долучилися до обговорення цієї кричущої проблеми. В процесі спілкування вони  знайшли відповіді на питання "Що таке СНІД","Як можна заразитися ВІЛ", "Як боротися з ВІЛ".
   Сьогодення вимагає особливої уваги до проблем ВІЛ/СНІД не лише медичних працівників, а й усього суспільства. Адже, лише разом, спільним зусіллям, якщо нам не байдуже наше спільне майбутнє, ми теж можемо приєднатися до всіх тих, хто активно бореться проти страшної загрози людству. Для ефективного засвоєння почутого матеріалу, бібліотекарі підготували ще й тематичне повчальне відео для дітей певної вікової категорії. А після перегляду, серед користувачів провели опитування з метою перевірки отриманих знань.
    




Немає коментарів:

Дописати коментар