четвер, 24 листопада 2016 р.

                 "І пам'яті свіча не згасне..."
    

Голодна смерть,напевно,найстрашніша,
Вона повільна, довга і тяжка,
Жахлива і пекельна, найлютіша,
Бо зводить з розуму й така тривка...

 
    
     Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору.
   Голодомор - не історична минувшина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує нашу пам'ять...
   Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам'ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
   З метою виховання у дітей патріотизму, глибокого усвідомлення причин та наслідків геноциду в Україні, в дитячий бібліотеці організовано виставку - факт "І пам'яті свіча не згасне...", яка розкриває трагічні сторінки в Україні минулого століття.
   На виставці представлені документальні книги спогади свідків тих жахливих подій, художні книги відомих українських письменників В.Барки "Жовтий князь: та І. Самчука "Марія".
   Біля книжкової виставки проводились бесіди, "Пам'ять про голодомор" під час яких бібліотекар за допомогою книг, донесла до учнів інформацію про те, що Україна в 1932-1933 роках пережила страшну трагедію Голодний - Мор, який забрав тисячі життів і наших земляків. Тож ми, діти повинні пам'ятати про трагічні сторніки нашої історії. Свято берегти їх у своїй пам'яті в ім'я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилося. Нехай у ваших, душах залишиться маленький вогник свічечки як спомин про тих, хто помер страшною смертю.     






Немає коментарів:

Дописати коментар