понеділок, 7 листопада 2016 р.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

9 листопада - День української писемності та мови. 6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться "На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам`яті Преподобного Нестора Літописця." Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це мова. Рідна українська мова! В ній мудрість і пам`ять тисячоліть. Мова це те,що об`єднує нас, береже історію народу, передає нащадкам неоціненні скарби минулого і сучасного.
   Напередодні Дня української писемності і мови в бібліотеці для дітей відбулося свято мови "Лунай величне наше слово". На захід до читальної зали завітали учні 5 класу "НВК Овруцької гімназії ЗОШ І-ступеня" з класним керівником Матущак С.Г. Працівники бібліотеки розповіли про тяжку долю нашої співучої мови, про її шлях до здобуття статусу державної.
   За допомогою мультимедійної презентації "Мандрівка у країну писемності" діти дізналися про історію писемності, скорботний календар української мови, визначили місце української мови серед інших слов`янських мов. Учасники заходу біля книжкової виставки "Мово рідна, квітуй і шануйся" читали вірші,легенди.







   

Немає коментарів:

Дописати коментар