пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

"Болем Чорнобиля серце болить"

Оповита смутком і журбою,
скривджена Чорнобилем земля,
ти навіки, в пам'яті зі мною
В праці, віршах, справах і піснях.

   Юні читачі зібралися в залі районної бібліотеки для дітей, щоб відмітити сумний ювілей. І щоб вшанувати тих, хто віддав своє життя, захищаючи нас від страшного атомного лиха і тих хто залишився жити.
   Нехай у цей день, день національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в душах кожного із нас співчуттям і милосердям.
   26 квітня 1986 року була весна - квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.
   Година - застереження "Болем Чорнобиля серце болить" пройшла на одному подиху. Учні гімназії 10-х та 11-х класів дізналися про трагедію багато нового.
   На захід був запрошений ліквідатор аварії на ЧАЕС Власюк Олексій Тимофійович. Затамувавши подих, діти слухали спогади гостя про трагічні події квітня 1986 року.
   Читачі мали змогу переглянути мультимедійну презентацію "Чорнобиль палав і нас необачних карав", відео - хроніку квітневих подій 1986 року. 
   Захід супроводжувався літературно - музичною композицією у виконанні учнів ЗОШ №1 Гуз Ю., Барановської А., Осініної О., гімназії Серьоженко А., Студентової М., ЗОШ №3 
Юрченко А..
   Запаленими свічками і хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.
   Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті Чорнобильська катастрофа. Смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, квітучі сади, зелені ліси, засіяні поля.
   І 30 років цвітом скорботи і суму зацвітають чорнобильські сади.
   Зацікавила школярів виставка - застереження "Чорнобиль: чорний спомин, чорний біль...". На якій представлені документальні та художні матеріали про Чорнобильську катастрофу і спогади та розповіді очевидців, фото ліквідаторів та ін.
   Врятований світ - найкращий пам'ятник тим, хто загинув у Чорнобильському пеклі.
   Пам'ятаємо про них і робімо все, щоб ніколи у нашій історії не повторився Чорнобиль.

Чорнобильський вітер по душах мете
Чорнобильський пил на роки опадає,
Годинник життя безупинно іде...
Лиш пам'ять, лиш пам'ять усе пам'ятає.















       

Немає коментарів:

Дописати коментар