середу, 13 квітня 2016 р.

"ЮНІ ПОЕТИ РІДНОГО КРАЮ"


Кожний рік у ці весняні дні дитяча бібліотека святкує свята та ювілейні дати, присвячені книгам.
   21 березня - святкували Всесвітній день поезії, 2 квітня - Міжнародний день дитячої книги. А ось 23 квітня будемо відзначати Всесвітній день книги та авторського права.
   Саме в цей день ми віддаємо данину поваги книгам і авторам, закликаючи всіх, а особливо юних читачів знаходити задоволення в читанні. Бо книга - наш друг і порадник. Завдяки їй ми отримуємо доступ до знань, ідей, духовних  і моральних цінностей, розуміння краси і творчих досягнень людини. Книга відкриває нам світ, допомогає уявити минуле, заглянути в майбутнє.
   Взагалі, святкування дня книги виникло в Каталонії (Іспанія), де в цей день до кожної проданої книги додається троянда. Більш серйозно причиною для цієї дати послужило те, що багато  відомих письменників народились в квітні місяці.
   23 квітня Всесвітній день книги святкують у 190 країнах світу, і ті хто пише, і ті хто читає, і ті хто видає книги.
   Ось і сьогодні, до дитячої бібліотеки завітали учні ЗОШ №1 5-А кл. разом з шкільним бібліотекарем Левківською О.І , учні гімназії 5-Б кл. з класним керівником Ленко Н.В, та батьки юних поетів, на літературний вернісаж "Юні поети рідного краю", щоб познайомитися з юними паростками, талановитими дітьми - нашими читачами, членами літературної студії "Пролісок", що працює в ЗОШ №4 - це учні 5-А кл., які представили нам свої поетичні родзинки.









Допомогає юним даруванням підняти дитячу душу на крило, дає їм силу злетіти, їх наставник і мудрий вчитель Богуш Тетяна Феодосіївна.
   Присутні в залі поринули у світ поезії, в якому живуть діти, бо по-особливому відчувають її. Вірші беруть за душу своєю свіжістю, чистим баченням світу, любов'ю до рідного краю.
   Для наших юних поетів, а також присутніх в залі звучали музичні сувеніри у виконанні учениці ЗОШ №3 7-Б кл. Невмержицької Анастасії. І ким би не стали наші перлинки в майбутньму, вони завжди матимуть у серці Слово, яке вестиме їх по життю.
   Тож бажаємо юним поетам ніколи не розлучатися з книгою.
   Читайте і пізнавайте цей чудовий світ, радійте зустрічі з хорошими книгами і цікавими авторами.


   Юні читачі мали змогу ознайомитись з книжковими виставками: "Поети рідного краю" та "Вподобання юних читачів".






Немає коментарів:

Дописати коментар